Címvédés a Kékszalagon

A tavaly is győztes, Vándor Róbert kormányozta RSM haladt át elsőként az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj balatonfüredi célvonalán.

A gyenge szélben rajtoló verseny utolsó szakasza a címvédő és az időrekordot tartó Józsa Márton vezette Fifty-Fifty nagy küzdelmét hozta, amelyből végül pár perccel az RSM került ki győztesen, 11 óra 42 perc 12 másodperc alatt teljesítve a távot.

„Végig megtettünk mindent, amit lehetett. Egy kicsit én mélyebbre mentem Tihanynál. Úgy gondoltam, hogy be fog ragadni a Fifty, de nem így történt, hanem átcsúszott. Mi mélyebben voltunk. Megláttuk, hogy itt északi-északkeleti szél van, akkor már kezdtünk megnyugodni. Azt elsőnek értük el és sikerült kihasználnunk. Sokat dolgoztunk idén, meghosszabbítottuk a hajót, az árbócot megerősítettük. A vitorlákon tudtunk állítani, a műszerek összejöttek, sikerült bekalibrálnunk. Nagy munkát tettünk bele idén is, aminek meglett az eredménye. Nagyon nehéz volt a Fifty ellen, mert ez a frissülő szemből fújó szél az ő szelük volt, inkább nekik kedvezett, de sikerült kapaszkodnunk és lőtávolon belül maradnunk. Amikor pedig kicsit játékosabb lett az idő, akkor meg tudtuk őket előzni” – nyilatkozta a célbaérkezés után az RSM kormányosa, Vándor Róbert.

Az élen végző hajó legénységének tagjai: Kalocsai Zsolt, Lange Péter, Bali István, Margitics Botond és Fekete András. A harmadik helyen a két évvel ezelőtti győztes, Petrányi Zoltán kormányozta Audax Django ért célba.

A további sorrend: 4. Ribstory (Behek István), 5. MKB-Euroleasing Prospex (Kaiser Kristóf), 6. Nanushka Forestay (Váradi Szabó János), 7. New Black Jack (Roland Gabler), 8. PreVital (Litkey Farkas).

(MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!