Rekordiővel zárt az ARC Atlantic Rally for Cruisers

Az elmúlt két évhez hasonlóan idén is rekordidővel zárt az ARC Atlantic Rally for Cruisers. Ezúttal a hollad Brunel csapata örülhetett a győzelemnek,  8 nap, 7 óra 39 perc és 30 mp-es idejükkel beírták magukat a legnagyobb tengeren túli vitorlásverseny történelemkönyvébe.

Az évenként megrendezett ARC közel 200 különböző típusú és méretű hajó és 1200 látogatót vonz. A versenyen Grand Canaria és Saint Lucia közötti távot kell teljesíteniük a kalandra vágyó, elhivatott profi vagy éppen amatőr versenyzőknek.

Brunel Team

Brunel Team

A győztes Brunel csapat 5 profi vitorlázóból és 10 amatőrből állt, akik elmondásuk szerint egy fantasztikus bakacslistás kalandra vágytak. Bizonyára nem csalódtak! A Las Palmas de Grand Canaria partjainál rajtoló csapat átlag 13,5 tengeri mérföld/órával teljesítette a 3342 mérföldes távot. Az Azores-high hatásának köszönhetően állandó észak-keleti szélben hajózhattak a táv jelentős részén.

Közel a cél

Közel a cél

A futam nem volt zökkenőmentes számukra, egy rutinfordulás alkalmával a fővitorla megsérült és elszakadt. Szerencsére sikerült a fedélzeten helyreállítani a vitorlát, így a következő napon a hajó újra készen állt a versenyzésre. Végül pedig a 8 nap, 7 óra 39 perc és 30 mp-es eredményükkel beírták magukat az ARC Atlantic Rally for Cruiser történelemkönyvébe.

A győztes csapat

A győztes csapat

Bár a 30. alkalommal megrendezett rangos rally nem volt éppen drámamentes, végül mégis a Brunel Team-et üdvözölhették elsőként Santa Lucia partjainál. A jól megérdemelt ünneplés sem maradt el, ajándékkosarak, pezsgő, taps és üdvrivalgás köszöntötte a győzteseket.

Forrás: http://www.yachtingmonthly.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!