Rekordérdeklődés a 2024-es WASZP Games iránt

2024. február 14.
Címkék :

A WASZP osztály továbbra is lenyűgöző növekedést mutat, a norvégiai Sandefjordban megrendezendő esemény már előzetesen is minden várakozást felülmúlt.

Onnantól, hogy az idei WASZP Gamesre megnyílt a nevezési ablak, 48 órán belül betelt a 150 hely. Az elsöprő érdeklődésre a szervezők azonnal reagáltak, a Sandefjord Seilforening a WASZP osztállyal együttműködve további 30 helyet tett elérhetővé, így a keret 180 hajóra emelkedett.

Marc Ablett, a WASZP vezérigazgatója lelkesedését fejezte ki, és kijelentette: „Az osztály exponenciális növekedése igen figyelemre méltó. A sandefjordi esemény elsöprő visszhangja minket is meglepett, nagyon úgy fest, hogy 220-nál is több hajó jönne el, jó úton haladunk afelé, hogy felülmúljuk a 2022-es gardai játékok 172 hajós rekordját. Arra törekszünk, hogy a 2025-ös játékokon az Egyesült Királyságban, Weymouthban még nagyobb mezőnyt fogadhassunk, ott reális esélyünk van a 250-nél is több hajóra.

Az önálló WASZP_X Ifjúsági Játékok létrejötte és a női résztvevők növekvő száma jól tükrözik a WASZP közösség növekedését. Észak-Amerikában is kiemelkedő a növekedés, úgy fest, hamarosan rekordot dönt az amerikai bajnokság flottájának mérete, ami jó alapot teremt a 2026-os észak-amerikai nemzetközi WASZP Játékokhoz.”

Tyler Bjorn, a WASZP üzletfejlesztési menedzsere fontos szerepet játszott az észak-amerikai növekedés elősegítésében, megbirkózott a régió méretéből fakadó egyedi kihívásokkal. Most úgy számol, hogy az amerikai bajnokságra legalább 30 nevezés érkezik, de reménykedik benne, hogy elérik a 40-et.

(fotók és forrás: waszp.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!