Régi-új hajójárat a Dunán

2018. április 6.
Címkék :

Dömös és a Duna túlpartján lévő dömösi vasúti megállóhely között is biztosított lesz az átkelés a Mahart PassNave új átkelőhajó-járatának köszönhetően.

A járat nem menetrend, hanem igény szerint, telefonhívásra közlekedik majd. 2013-ig üzemelt járat ezen a szakaszon, amelynek újraindításával az utasoknak lehetőségük nyílik a Budapest–Szob–Párkány vasúti fővonalra csatlakozni. Az átkelőhajó befogadóképessége 26 fő, az utasok a zárt utastérben tehetik meg a mintegy tízperces utat, kerékpárok korlátozott számban szállíthatók. A járat hétfő kivételével naponta fél 10-től 18 óráig szállíthat utasokat.


A Mahart PassNave visegrádi állomását 2016-ban újították fel, szezonban ide érkeznek a naponta közlekedő szárnyashajók, kirándulóhajók. Szintén Visegrádon állomásozik – teljes szezonban – a Corvin rendezvényhajó, valamint innen indul a Dunakanyarban több útvonalon közlekedő sétahajójárat is.


A menetrend szerinti járatok vonatkozásában újdonság, hogy a megállók sora Zebegénnyel bővült, a napi egyszer oda, egyszer vissza közlekedő járat májustól augusztusig heti hat napon, áprilisban és szeptemberben szombati napokon áll az utasok rendelkezésére.


Szintén újdonság, hogy utószezonban, októberben heti hat napon, keddtől vasárnapig közlekedik majd a Budapest–Szentendre kirándulóhajó, és új sétahajójáratok is indulnak, Visegrád mellett már Szentendréről és Esztergomból is – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!