Páratlan programkínálat a balatoni hajókon

Augusztus végéig új járatokkal bővíti menetrendjét a Balatoni Hajózási Zrt., amely hajóin változatos programokat kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A településeket összekötő menetrendi hajójáratok augusztusban is 16 kikötőből, 9 útvonalon érhetők el szerte a Balatonon. A két legkedveltebb útvonalon (Siófok–Balatonfüred–Tihany, illetve Fonyód és Badacsony között) naponta a két irányt tekintve 12-12 menetrendi járat indul.

A társaság a keleti medencében hétvégente bővíti a menetrendi szolgáltatást: augusztus 7. és 30. között pénteken, szombaton és vasárnap este 21 órakor is indul hajójárat Balatonfüredről Siófokra, míg szombaton, vasárnap és hétfőn reggel 9-kor Siófokról Balatonfüredre. Családbarát szolgáltatásként augusztusban öt menetrendi nagyhajón ismét gyereksarokkal várják a legkisebb utasokat, hogy még élvezetesebbé tegyék számukra a menetrendi hajózást.

A séta- és programhajók az idén is nagy népszerűségnek örvendenek. A sétahajójáratok 14 kikötőből heti 241 előre meghirdetett időpontban futnak ki. Az aktuális változások a naplemente-sétahajózást is érintik. Igazodva a korábban lenyugvó naphoz, 8 kikötőben negyedórával korábban, azaz 19.15-től indulnak az 1 órás sétahajójáratok a naplementében.

A legkisebbeknek szóló Varázshajó szolgáltatás – 1 órás bűvészműsorral a fedélzeten – augusztusban a Bahart hét kikötőjéből induló hajókon érhető el. A Bulihajók szintén 7 kikötőből, összesen heti 14 alkalommal indulnak.

Az augusztus 20-i hosszú hétvége alkalmából bővíti a kínálatot a Bahart, és extra bulihajókat is indít, hogy a legtöbb érdeklődő táncolhasson önfeledten a Balaton közepén.

Szántódrév és Tihanyrév között a kompok folyamatos átkelést biztosítanak a Balaton északi és déli partja között. Augusztus 30-ig az első komp Szántódrévből 6.40-kor, az utolsó 22.00-kor indul, míg Tihanyrévből reggel 7-kor indul az első és 22.20-kor az utolsó kompjárat. A forgalmas nyári napokon a kompindulásokat a társaság sűríti – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!