Oxford vs. Cambridge – nagy összecsapás a Dunai Regattán

slide_oxford_cambridgeAz Oxford és a Chambridge profi evezőcsapata ezúttal Dunára száll. Május 7-én a Műegyetem rakparton a két legendás, profi evezőcsapat hat magyar csapattal mérkőzik meg. Az evezős futamok mellet sárkányhajó verseny és sok koncert várja az érdeklődőket.

A versenyek látvány szempontjából sem lesznek mindennapiak: az egyetemi színekbe öltözött versenyzők a Duna legszebb fővárosi szakaszán eveznek végig, így a szurkolók a Lánchídtól, illetve a Parlamenttől egészen a Műegyetem rakpartig lelkesíthetik egyetemeiket.

sarkanyhajo_futam

Az ingyenes, egész napos rendezvény nemcsak a vízi futamokról szól; az egész napra lezárt Műegyetem rakparton napközben a szurkolásé és a sportolásé a főszerep, és hogy teljes legyen az élmény, a Regatta estére hangulatos fesztivállá alakul. A nagyszínpadon fellép a Sound of the University egyetemi zenei tehetségkutató győztese, majd a Magashegyi Underground, a Kelemen Kabátban és több DJ gondoskodik a hajnalig tartó buliról.

23

Az egyetemi csapatok nemcsak a vízen, de a parton is versenghetnek, hiszen többek között strandröplabda és streetball bajnokságokon mérhetik össze a tudásukat. A nap folyamán egyéb csapat- és extrém sportok is felvonulnak a rakparton, így például a paintballt, a teqballt, a falmászást is kipróbálhatják a sportkedvelők.

dunai_regatta

Aki mégis inkább nézőként venné ki a részét a Regattából, az az evezős és sárkányhajós futamok mellett a világhírű Lords of Gravity freestyle-akrobatikus kosárlabda csapat bemutatóját is élvezheti.

dunai_regatta

Forrás: Dunai Regatta

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!