Összefogás a vitorlázó gyerekekért

Partnerségre lépett a Magyar Vitorlás Szövetség Vitorlás Suli Programja és a Decathlon Magyarország, amelynek célja, hogy közösen népszerűsítsék a vitorlássportot a gyermekek körében.

Az Magyar Vitorlás Szövetség nagy hangsúlyt fektet a magyar vitorlás-utánpótlás, színvonalas és versenyképes képzésére, illetve a vitorlás verseny- és szabadidősport átfogó fejlesztésére, ennek keretében indult el 2015-ben a Vitorlás Suli Program is. Ennek célja, hogy összeállítsa a minőségi hazai képzési helyek klaszterét, szakmailag támogassa és fejlessze őket. Hosszú távon ezek a képzőhelyek, vitorlástáborok – az idén országszerte 18 tábor – azok, amelyek felfedezik az utánpótlás-tehetségeket és bevezetik őket a versenysport világába, de az is legalább ennyire fontos szempont, hogy a szabadidős vitorlázók bázisát növeljék.


Ehhez a programhoz csatlakozott partnerként a Decathlon Magyarország, amelynek fő célkitűzése az, hogy minél több ember számára biztosítsa a sportolás lehetőségét. Teszik ezt nagyon kedvező ár-érték arányú termékeikkel, amelyben megtalálható a vitorláskollekció is felnőttek és gyermekek részére.
Az összefogást jelenleg három évre tervezik a felek. Ennek része, hogy a Decathlon eszköztámogatással is fejleszti a vitorlássulik felszereltségét, spraytopok, neoprének, úszást segítő mellények és viharruhák kerülnek a táborokba.


A Decathlon lehetőséget nyitott a lokális kapcsolatépítésre is: a vitorlássulik a hozzájuk közel eső áruházakban nyílt napot, bemutatót szervezhetnek, az áruházi és online felületek pedig segítenek minél szélesebb körben eljuttatni a vitorlázáshoz vezető első lépés lehetőségét a gyerekekhez és szüleikhez.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!