Ökofesztivál lesz a Tisza-tónál

2023. június 12.
Címkék :

Először rendezik meg a Boglya Feszt ökoművészeti fesztivált június 23. és 25. között a Tisza-tónál öt településen: Tiszadorogmán, Egyeken, Ároktőn, Tiszabábolnán és Tiszavalkon.

A Boglya Fesztet ökoszemléletben szervezik, hiszen a Tisza-tó természeti értékének megőrzése a legfontosabb. A háromnapos fesztiválon a tiszadorogmai révnél felállított színpadon koncertet ad többek mellett az Aurevoir, a Funktasztikus, az Unisex, Muriel és a Bíborszél, a gyerekeket a Veronaki zenekar szórakoztatja.

A fesztiválra látogatók hagyományőrző foglalkozásokon kipróbálhatják a kosárfonást és a csipkeverést, valamint aktív tagjai lehetnek a falusi irodalmi szalon életének. A vállalkozó kedvűek részt vehetnek közösségi kertészkedésben, készíthetnek tésztát az ebédhez vagy meglátogathatják a fesztivál idején tárt kapukkal váró portákat. Lesz ártéri élménytraktorozás és társasjátékklub.

A Boglya Feszt védnöke Ljasuk Dimitry környezetvédő, filmrendező. A Jóreménység-sziget és A Tisza nevében című filmjét a fesztiválon újból megtekintheti a közönség.

A rendezvény idején ingyen lehet igénybe venni a négyszáz sátorhely egyikét, de a környékbeli településeken is találhatók szállások. A szervezők külön Facebook-csoportban segítik a szállást keresők és kínálók egymásra találását.

További információk a www.boglyafesztival.hu oldalon találhatók.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!