Oceanis Yacht 62 – A vitorlázás valódi élménye

A Beneteau egy új világ kapuját tárja fel előttünk, amelyben a tér, a fény és a mérnöki munka tökéletes szintézisével találkozhatunk. Ezt testesíti meg az Oceanis Yacht 62, amely a Berret Racoupeau Yacht Design és Pierangelo Andreani olasz stylist eddig példátlan együttműködésének gyümölcse.

Feszes és dinamikus vonalak jellemzik a több mint 19 méteres jachtot. Karakteres orra, az alacsony kabintetők, valamint a nagy ablakok vitathatatlanul elegánssá és egyedi stílusúvá teszik. Az íves hajótest, a dupla kormánykerék és a tökéletesen kiegyensúlyozott vitorlázatkombinációk által egyszerre erős és biztonságos az Oceanis Yacht 62.

A lenyűgöző hátsó tér vadonatúj garázsmegoldással hívja fel magára a figyelmet. A két oldalon lépcsősoron megközelíthető, távirányítóval, vagy a kormányállásból irányítható platform megdönti és leereszti a motorcsónakot a vízre. A nap végén pedig a leeresztett öt négyzetméteres garázskapu hangulatos pillanatok alatt vacsorázóterasszá változtatható.

A tat napozópadja alól külső minikonyha emelhető ki, amely mosogatót, plancha grillt és hűtőszekrényt rejt magában. Mivel közvetlen elérthető a kokpitból, így főzés közben szemmel tarthatók a fedélzet eseményei. A jacht a kormányállásba vezetett kötélzettel könnyedén manőverezhető, így a legénység nyugodtan élvezheti az utat. A jacht belső tere a szalon köré szerveződik. A fényben fürdő elegáns belső tér nemes anyagokkal és egyedi famunkával válik teljessé.

A hajó orrában elhelyezkedő exkluzív hálószoba a hajó tulajdonosának külön birodalma. A tágas teret a méretes ablakokon beáradó fény tovább növeli. A gyöngyház és a barna árnyalatai teszik otthonossá a tökéletes pihenés vízi szentélyét. A hatalmas franciaágytól csak egy lépés a fürdőszoba, amely tágas zuhannyal és tengeri kilátással csábítja a fedélzetre lépőt. A hajó farában lévő további két praktikus elrendezésű kétágyas vendégkabint is saját fürdőszobával szerelték fel.

A négyméteres konyhapult a szalon oldalán helyezkedik el. Többek között hűtőszekrény, főzőlap, páraelszívó, munkalap, hatalmas mosogató és borhűtő varázsolja igazi élménnyé itt a főzést. Amint elkészültünk, egy gombnyomással eltüntethetjük a konyhát a Corian konyhapult alatt, hogy helyet adjunk a társasági életnek.

Merész és fenséges: az Oceanis Yacht 62 csak arra vár, hogy bevezessen a kényelem és a stílus új világába. A Beneteau valóra vált álomvilága a vitorlázás tökéletes élményét nyújtja.

(Hajóbemutatónkat teljes terjedelmében elolvashatja az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!