Nyíltvízi Úszó Világkupa Füreden

Nyiltvizi_VilagkupaBár felhős időre számíthatunk, azért a hőfok kedvező lesz a hétvégén. Aki tervezi, vagy a közelben van, érdemes ellátogatnia a Balatonfüredre, ahol a Magyar Úszás Napját ünneplik és egyben itt rendezik a Nyíltvízi Úszó Világkupát és a magyar bajnokságot is.
A rendezvényre 24 országból érkeznek versenyzők, akik 10 km-es távon mérik össze tudásukat. A mezőnyben ott lesz Risztov Éva olimpiai bajnok úszónő is. A programokról, futamokról bővebben Balatonfüred honlapján lehet olvasni.

Nyiltvizi_Vilagkupa

A versenyeket követően bárki kipróbálhatja a profik pályáját. A táv 2017 méter, az első ezer induló még ajándékra is számíthat. Ezúttal pedig a nézők is újdonságra számíthatnak, ugyanis egy 250 férőhelyes lelátó a Balatonban kap helyet. A cél, hogy minél közelebbről láthassuk a versenyeket. Most ugyan csak kisebb szakaszon lesz lelátó, de ez egy főpróba, ugyanis jövőre többezres tömeg várható a világbajnokság nyíltvízi futamaira. Akkor is hasonló rendszert szeretnének alkalmazni, ezért aki most kilátogat, tesztelheti, hogy mi vár jövőre a nemzetközi szurkolókra.

Nyiltvizi_kupa

Forrás: balatonfured.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!