Nyaraljon Paul Allen szuperjachtján az Antarktiszon!

Paul Allen szuperjachtja, az Octopus télen az Antarktiszon lesz bérelhető, a megbízott charterügynökség hétnapos túrákat tervezett a legdélebbi kontinens megismerésére.

Paul Allen 414 láb (126 méter) hosszú jachtja, az Octopus komoly hullámokat kavart, amikor 2003-ban vízre bocsátották, lévén akkoriban a világ egyik legnagyobb hajójának számított (és most is ott van az élmezőnyben). Bérelni eddig is lehetett, de most lesz először elérhető exkluzív túrára az Antarktiszon.

A Microsoft néhai társalapítójának gyönyörű óriáshajója a tulajdonos 2018-as halálát követően 2019-ben került eladósorba. Az idén a nyarat Közép-Amerikában, Észak-Európában és a Csendes-óceánon tölti, mielőtt 2022 végén a föld legdélebbi kontinensére utazik, ahol az utasok megnézhetik a leglélegzetelállítóbb természeti csodákat. Az útvonal jó néhány nevezetes úti célt érint, a King George-szigettől a Gerlache-szoroson át a Deception-szigetig, és tele van sítúrákkal, sarki merülésekkel, festői kirándulásokkal és sok mással. Az utasok antarktiszi szőrös fókákat, púpos bálnákat és pingvineket láthatnak, miközben a helyi tudósokkal együttműködve hozzájárulhatnak az élővilág megőrzéséhez.

A fedélzeten teljes a luxus, az Espen Oeino által tervezett megajachton többek között üvegfenekű akvárium, medence, edzőterem, wellnessrészleg és mozi segít elütni az időt. A hajót két helikopterleszállóval szerelték fel, hogy megkönnyítse a ki- és beszállást, emellett több játékszer és kismotoros áll rendelkezésre egynapos kirándulásokhoz és további felfedezésekhez.

A Jonathan Quinn Barnett által tervezett beltereket a Monk Design 2021-ben építette át, így új arculatot kaptak az étkezők, a bár, az extravagáns tulajdonosi lakosztály, a két VIP-lakosztály és a tíz kétágyas kabin.

Az Octopusnak egészen lenyűgöző, 12 500 tengeri mérföldes a hatótávolsága (12 csomós tempó mellett), 19 csomós csúcssebességre képes. Allen lelkes óceánkutató volt, a világ legtávolabbi sarkait is megjárta a hajóval az oceanográfiai kutatások érdekében. Most bárki megteheti a saját felfedezéseit, ezért pedig mindössze a 2,2 millió dollárnál kezdődő heti bérleti díjat kell kifizetni.

Espen Oino és a magyar zászlós Lürssen.

(forrás: robbreport.com, fotók: eyos-expeditions.com, robbreport.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!