Nem sokon múlt a rekordfogás Ráckevénél

Minden idők harmadik legnagyobb hitelesített csukáját fogták Ráckevénél, a Kerekzátony-szigeten. A sikeres horgász, Gregor László április 24-én csapta be a hatalmas ragadozót.

A 11,21 kilós halat úszós, búvárstupekes módszerrel csalták horogra, csaliként egy 15 centis bodorkát kínáltak fel. A hal testhossza 91, a kerülete 62 centiméter volt. A partról akasztott és fárasztott csuka 10 perc után adta meg magát.

A listavezető egyébként egy kereken 12 kilós példány, amelyet Székely György fogott ki 2020. december 2-án az Ráckevei-Soroksári-Duna főágából, Tassnál. A második helyen Kneusel H. Emil 11,7 kilós hala szerepel 2010-ből. A harmadik helyről hosszú idő után taszítottak le egy 10,3 kilós ragadozót, Pongrácz Zoltán ugyanis még 2013 februárjában iratkozott fel a dobogóra.

A horgászoknak egyébként a Ráckevei-Soroksári Dunán kötelező bejelenteniük – persze csak ha teljes körűen tudnak gondoskodni a hal épségéről annak hitelesítéséig – minden 25 kiló feletti pontyot, amurt, 10 kiló feletti fogassüllőt és csukát, illetve 50 kiló feletti harcsát – írta a pecaverzum.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!