Nem lehet etetni az eltévedt delfint

Továbbra sem fogad el élelmet a Szajnába tévedt fehér delfin (beluga), ezért szakemberek a lesoványodott tengeri emlős kiemelésével is próbálkoznak.

A Sea Shepherd France természetvédő szervezet bejelentette, hogy mivel továbbra is eredménytelenek a sarkvidéki hideg vizekhez szokott beluga élelmezésére tett kísérletek, ezért, miközben szakadatlanul próbálkoznak az etetésével, igyekeznek megoldást találni a zsilipek közé szorult delfin lehető legkíméletesebb kiemelésére.

A beluga nem maradhat túl sokáig a két zsilip közti folyószakasz meleg, pangó vizében. A faj a sós tengervízben honos, de átmenetileg képes életben maradni édesvízben is, ugyanakkor félő, hogy éhen hal, ha nem eszik. A fehér delfin nem fogad el élelmet, de érdeklődést mutat az emberi tevékenység iránt. Az éjszaka folyamán a zsilip falához dörzsölte a testét, eltávolítva a bőrén megjelent foltokat, de lehet, hogy az antibiotikumok is hozzájárultak a foltok eltűnéséhez.

A helyi hatóságok és állatorvosok vitaminokat és étvágygerjesztőt adtak a delfinnek, és némi orvosi kezelésben is részesítették. A természetvédők ínycsiklandó falatokkal, heringgel és lazaccal próbálják etetni, de az állat rá se hederít a finomságokra.

FRISSÍTÉS: az állatot a legjobb szándék mellett sem tudták megmenteni. 10-én kiemelték a vízből, mert összeomlott a légzése és a keringése, el kellett altatni.

Idén nem ő volt az első egzotikus élőlény a folyóban, májusban kardszárnyú delfin úszkált errefelé.

(MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!