Nagyüzem Jakobstadban: egy hét alatt a második Swan 88 is vízre került

Testvérhajója után egy héttel vízre került a kettes számú Swan 88-as a finnországi gyárban, a tervek szerint 2024 júniusában adják át tulajdonosának.

A 26,5 méteres Swan 88 sorozat második példányát olyan teljesítményopciókkal dobták fel, mint a nagy modulusú árbóc, a szögletes tetejű (square top) nagyvitorla és felturbózott csörlők. A külső kialakítás Lucio Micheletti munkája, míg a belső tereket Misa Poggi tervezte – utóbbiak körül egyelőre óriási a titkolózás. A fő tervező Germán Frers volt. A dizájn középpontjában a négy területre osztott fedélzet áll: a kokpit elülső részében az utasok részére kialakított ülőrész kapott helyet, mögötte van a munkatér, míg a hajó tatjánál vadonatúj strandklub található, közvetlen vízi hozzáféréssel és kismotorosnak kialakított garázzsal. A negyedik szekció az árbóc előtti, „naplemente-társalgó” fantázianevű szekció.

„Ez a hajósorozatunk lehetőséget kínál a tulajdonosok számára, hogy bérbeadással csökkentsék az üzemeltetési költségeket, mivel ez a kialakítás megfelel a kritikus 24 méteres terhelésivonal-hosszúsági szabálynak” – magyarázta a hajógyár szóvivője. „A Nautor Swan azért fejlesztette ki ezt a hajót, hogy egy hatékony platformra épülő, valódi teljesítményű szuperjachtot kínáljon, minimalizálva az üzemeltetési költségeket és egyszerűsítve a bérbeadás engedélyezési folyamatát.”

A Nautor Swan jelenleg négy jachtot épít, köztük a Swan 108-as sorozatának második egységét.

(fotók és forrás: boatinternational.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!