Nagyszabású film készül a Tisza-tóról

Három természetfilmes kezdett közösen filmet forgatni a Tisza-tóról, a produkciót jövőre tekinthetik meg a nézők.

Az Ember alkotta paradicsom című a film a Tisza-tó élővilága és az ember kapcsolatáról szóló, a megszokottól kicsit eltérő természetfilm lesz” – olvasható a filmesek bejegyzésében.

Az alkotók: Szendőfi Balázs halkutató és természetfilmes, többek között a Budapest halai, A szőke tó és az RSD – A marasztalt folyó című természetfilm alkotója. 2010 óta a Magyar Haltani Társaság aktív tagja; Ljasuk Dimitry elsősorban Tisza-tavi természet- kalandfilmjeiről ismert filmes, A Tisza nevében film rendezője. Közgazdász, reklámszakember, szenvedélye a filmezés, küldetése a Tisza megóvása, környezetvédelme; Fehér Zoltán Kovács László- és Zsigmond Vilmos-díjas operatőr, természetfilmes. A WWF Magyarország ajánlásával bemutatott Vad víz: Aqua Hungarica című természetfilm rendezője.

„Ha kíváncsiak vagytok az elejétől a végéig egy természetfilm forgatására, ha érdekel benneteket, miként dolgozik és gondolkodik három különböző látásmódú filmes egy közös témán, ha érdekes történeteket olvasnátok és gyönyörű fotókat néznétek, akkor kövessétek az oldalunkat” – intéztek felhívást az érdeklődők felé.

Ljasuk Dimitry önmagáról, a szakmájáról és a Tisza-tóról:

YouTube video

(pecaverzum.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!