Nagy siker volt a balatonfüredi szezonnyitó rendezvény a Kékszalag PORT-ban

Első alkalommal rendeztek tavaszi szezonnyitót és kézműves vásárt a Balaton legújabb kikötőjében, a Kékszalag Portban. A rendezvényen külön hangsúlyt fektettek szervezők a családokra, valamint a gyerekekre.

Április elsején Pirkadat Part-i néven tavaszi szezonnyitót és kézműves vásárt tartottak Balatonfüreden. Már kora reggel megtelt a terület a városból és a környékéről érkezett kézművesekkel, őstermelőkkel, akik főként tavaszi különlegességekkel készültek. A kikötőbe érkezők egyebek mellett Balaton és vitorlázás ihlette kerámiákkal, ékszerekkel, festményekkel, ruhákkal találkozhattak, de nem maradhattak el a kézzel festett hímes tojások sem. Mindemellett kézműves pezsgőket, helyi minőségi borokat, valamint helyben készült ételkülönlegességeket kóstolhattak a látogatók.

A szervezők fontosnak tartották a legfiatalabbak bevonását, így több megállópontot kialakítva vitorlás pecsétgyűjtő játékot szerveztek, amelyen mintegy félszáz gyermek vett részt. A kihívások között szerepelt a vitorlásszimulátoron való helytállás, csomókötés, csónakhajtogatás, mentőmellénypróba és vitorláskvíz. A résztvevők mindegyikét a Kékszalag verseny kistestvére, az idén július 2-án megrendezendő Kékpántlika vitorlásverseny ihlette csillámtetoválással jutalmazták, a legügyesebbek között pedig Vitorlázz Itthon ajándékokat sorsoltak ki.

„Örömmel töltött el az a sok fiatal, aki a kikötőbe érkezett, hogy részese lehessen a vitorlás-életérzésnek. Bízom benne, hogy ezekkel a rendezvényekkel minél szélesebb körnek meg tudjuk mutatni a sportágat, és az ehhez kapcsolódó élményt. Közös célunk, hogy a köztudatba mindinkább elültessük, hogy a Kékszalag Portnak helyet adó terület nyitott és mindenki számára látogatható” – fogalmazott Szépvölgyi István, a rendezvényt szervező Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője.

(hirbalaton.hu)

fotók: Kékszalag PORT

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!