Motoros hajó a vitorlások gyártójától: Melges RIB 625C

A Melges Performance Sailboats nemrég mutatta be Európában legújabb termékét, a Melges RIB 625C-t.

A Melges RIB 625C-t úgy tervezték és építették, hogy a benne ülő és a támogatott csapat közötti kapcsolat folyamatos legyen, a motoros lépést tudjon tartani a gyors hajóosztályokkal is.

„Több ezer órát töltünk a vízen edzéssel, vitorlák és hajók fejlesztésével, valamint a versenyek megfigyelésével” – mondta Harry Melges III, a Melges vezérigazgatója. „Ezt a RIB-et úgy terveztük meg, hogy ezeket a funkciókat a legjobban szolgálhassa ki.”

A motoros testének mély V alakú orra és fordított haranggörbületű farrésze a korábbi megoldásoknál lényegesen jobb stabilitást és hullámvételi képességet biztosít (bár ez nem előzmények nélküli, a piacon már egy ideje kaphatóak ilyen koncepció mentén épített edzői motorosok, magyar gyártásban is, hiszen ott a Bravo és a Flaar hasonló terméke – a szerk.).

Az MR625C egyik kiemelkedő jellemzője, hogy gyorsuláskor az orra nem ágaskodik, a vízfelszín közelében maradva nem takarja ki a látómező közepét, miközben siklásba lendül. Ez a tulajdonság kulcsfontosságú az oktatás során, egyúttal lehetővé teszi a vezető számára, hogy lépést tartson a nagy sebességű szkiffekkel és emelősvertes osztályokkal.

Az MR625C-ben semmilyen vezeték vagy kötél nem fut a Hypalon testeken, ami nem csak a hajó elegánsabb megjelenését fokozza, de problémamentesebb egymás mellé állási lehetőséget biztosít motoros és vitorlás számára. Átgondolt a belső kialakítás is, az ülések mögött bőséges hely áll rendelkezésre extra felszerelés tárolására, esetleg kite indításához, a csúszásgátló padlózat minden feltételt biztosít a stabil startokhoz.

Az MR625C alapfelszereltségének 115 LE-s Yamaha motor a része, ezzel 42 csomós végsebesség érhető el.

YouTube video

Melges RIB 625C fő paraméterek:

Teljes hossz: 6,25 méter

Legnagyobb szélesség: 2,35 méter

Üzemanyag tartály: 68 liter

fotók: melges.com

forrás: sail-world.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!