Mire is kell figyelni a tókerülő versenyen? – Kékszalag tippek 2. rész

kekszalag_tippek_2_reszAmennyiben eldöntötted, hogy idén július 14-én ott leszel reggel a Kékszalag rajtján, akkor az alábbi gondolatok neked is hasznosak lehetnek. Korábbi cikkünkben írtunk a nevezésről, annak díjáról és a nevezés helyszínéről, valamint írtunk arról is, hogy ha vendéged van a hajón, mire kell figyelned. Ebben az összeállításban a kormányos értekezlet, a versenypálya és a biztonsági jellegű rádióüzenetek vannak a fókuszban.

Kormányos értekezlet

Ha teheted akár te magad, akár a legénységed tagjai kö9zül egy főt mindenképpen delegálj az egyik megbeszélésre. A versenyre nevezett kormányosok részére a versenyvezetőség kormányosi értekezletet tart a nevezési sátorban 2016. július 13-án, szerdán 19:00, 20:30 és 22:00 órakor.

Versenypálya

Amennyiben először veszel részt a Kékszalagon, jó ha ezzel is képben vagy. Nem lesz bonyolult, de azért érdemes megjegyezni: Balatonfüred (rajt) – Balatonkenese – Siófok – Tihanyi-szoros – Keszthely – Tihanyi szoros– Balatonfüred (cél). A verseny hossza légvonalban kb.: 150 km, ami a gyorsabb hajóknak 8-10 óra menetidő. Ám ha neked nem ilyen van a feneked alatt, akkor akár az éjszakát is vízen fogjátok tölteni, kérlek így készülj.

Biztonsági jellegű rádióüzenetek

Lesznek biztonsági jellegű rádióüzenek, amelyekből kiváló híreket tudhatsz meg. A verseny vezetősége a verseny ideje alatt a rendezőhajók kikötőből való elindulásától, a verseny befejezéséig a kijelölt hajózási VHF 78. és 18. csatornákon (78. csatornán működő adó a keleti medencét és a nyugati medence keleti felét, míg a 18. csatornán működő adó a nyugati medencét fedi le) közli a szervezéssel, pályakitűzéssel, a rajtoltatási eljárással kapcsolatos, továbbá a biztonsági jellegű üzeneteit.

A harmadik részben az öltözködésről, az időkorlátozásról és az időjárásról írunk.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!