Mesék Saint-Tropez-ből: Les Voiles – második rész

Société Nautique de Saint-Tropez ismét megrendezte hagyományos regattáját, a második héten a nagy méretű klasszikus és modern jachtok számára.

Nulladik nap
Flottacsere: a klasszikusok átadják helyüket

YouTube video

Első nap
Sikítva rohanás Cap Camarat után. A mikrofon végén pedig egy taktikus, Philippe Mourniac, aki elárulja, amit nem feltétlenül kellene (francia nyelven, angol felirattal):

YouTube video

Második nap
A túl erős szél miatt törölték a vízi programot, de nem maradtunk vitorlázós videók nélkül, a szupermaxikról korábban felvett anyagot tekinthettünk meg. És életképeket a parti halasztásról.

YouTube video

Harmadik nap
Hála a tejesembernek, folytatódhatott a versenyzés. Plusz megtudtuk, mivel tölti az idejét az, akinek nem jött el a csapata ebben az évben.

YouTube video

Negyedik nap
Már megint halasztás, azúttal a túl gyenge szél miatt. Addig is, Kelvin Harrap taktikus válaszol pár kérdésre. Illetve bemutatja a hajót, amely az America’s Cup helyszínéről érkezett Saint Tropez-ba (angol nyelven, francia felirattal):

YouTube video

Ötödik nap
Finálé. Méghozzá igen látványos finálé. Aki válaszol: Mr. Wally, azaz Luca Bassani. 1983 óta mindig részt vesz a versenyen, és elmondja, mikor kénytelenek maguk mögött hagyni az elegáns ruhadarabokat a vitorlázók (francia nyelven, angol felirattal):

YouTube video

Les Voiles de Saint Tropez eredménylista.
A sorozat első része: klasszikusok és 20 méter alatti modern hajók.

(fotó: livesaildie.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!