Mesebeli lombházak épültek Tiszaörvényen

A tiszaörvényi Kormorán kikötőben épült lombházak több méter magasan állnak a Tisza partján. A három, nemrég született, hagymakupolás, hatméteres lábakon álló lombház szerves egységben él az ártéri erdővel, a természetbe komponálva.

Ezek a hagyományőrző megjelenésű építmények igazi kuriózumok, hiszen hagymakupolás, organikus építészeti stílusú lombház az egész világon nincs.

Ezen a helyen valóban az érintetlen természet élménye várja a víz és a természet barátait. Szürke gémek, hattyúk, hódok, nyestek élnek itt az emberrel bizalmas szomszédságban. Minden egyes épület az intimitást megőrző távolságban épült egymástól. A lombházak mindegyike két-két főnek nyújt tökéletes komfortot. A felvezető lépcsőket kényelmesre és biztonságosra tervezték, bárki megerőltetés nélkül felsétálja azt a hat métert. Fentről elénk tárul a Tisza-tó gyönyörű panorámája, mert a házak és a teraszok arccal a tóra néznek. A természet szépsége, hangjai, illata, határtalan nyugalma olyan erővel járják át és gyógyítják az ember lelkét, amihez csak kevés fogható.

Aki hajóval, csónakkal érkezik, negyven méterre a lombházaktól kiköthet. Aki autóval, az biztonságos helyen parkolhat, és egy kis golfautóval hozzák a helyszínre csomagjait, majd bemutatják neki a házat. A hagymakupolás, faszerkezetes házikó nem csak meseszerű látványával hívogató, télen-nyáron kellemes, fűthető – írta az ilovetiszato.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!