Mérsékelt földrengés volt Horvátországban

2023. február 17.
Címkék :

Háborog az európai kontinens. Február 16-án a horvátországi Krk-szigeten a Richter-skála szerint 5,3-as erősségű rengés rázta meg a földet. Azonnali károkról vagy sérülésekről még nem érkeztek hírek.

A rengés epicentruma körülbelül 36 km-re délkeletre volt Fiumétől, és körülbelül 10 km-es mélységben volt. Emiatt valószínűleg mérsékelt rázkódást lehetett érezni az epicentrum közelében, valamint enyhe remegést Észak- és Közép-Horvátország, Szlovénia, Olaszország északkeleti részén, Bosznia-Hercegovina északnyugati részén, valamint Dél-Ausztriában. Elvileg Magyarország délnyugati részén is érezhető volt.

Eddig nem érkeztek jelentések a földrengés következtében keletkezett károkról vagy áldozatokról, de nem valószínű, hogy ilyenek előfordultak. Hosszabb ideig is eltarthat, amíg a hatóságok átfogó kárfelmérést végeznek, különösen a távoli területeken. A következő napokban enyhe utórengések várhatók.

Ideiglenesen leállíthatják a közlekedési infrastruktúrát a rengészónában, hogy ellenőrizzék a károkat. A leállások során kisebb fennakadások léphetnek fel. Közműkimaradások lehetségesek, különösen a földrengés epicentruma közelében – írta a travelo.hu.

fotók: czechia.postsen.com, croatiaweek.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!