Menjen olcsóbban hajós utazásra

2018. február 8.
Címkék :

Aki a megfelelő időpontban foglalja le az utazását, 71 százalékot is megtakaríthat.


A Cruisewatch.com tavaly 18 983 hajós utat vizsgált adott régiókból való indulással és meglepő trendet tárt fel: a programok kezdetének közeledtével óriási szórás alakul ki az árak tekintetében. Vannak régiók, ahol akár 71 százalékkal is csökkennek az árak. Azt azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a régiók ára egész évben komoly eltéréseket mutat, mert vannak olcsóbb és drágább úti célok.


Az 1,8 millió adatot elemző Cruisewatch.com szerint a világ 15 tengerjáró hajózásnak otthont adó régiójába az indulás előtti 75 és 55 nap közötti időszakban foglalhatók a legolcsóbb utak. Ezek között szerepel Észak-Amerika (71 százalék), a Közel-Kelet (64), Dél-Amerika (56) és Dél-Európa (59).


„Ha az utasoknak nem fontos, hogy milyen kabinba kerülnek, az ár viszont annál inkább, a last minute foglalást nekik találták ki” – hangsúlyozza Markus Stumpe, a Cruisewatch társalapítója. Hawaii tipikusan egy ilyen last minute úti cél, ahová 61 százalékos megtakarítással is el lehet jutni, ha az ember kevesebb mint három héttel az indulás előtt foglal. A másik kedvenc ebből a szempontból Mexikó, ahová 32 nappal korábban érdemes foglalni az eredeti árnál 46 százalékkal olcsóbban.


Vannak olyan régiók is, ahol elég sok ideje van dönteni az utasnak és még jó árakat is kaphat: Észak-Európában 45 százalékkal alacsonyabbat 70 nappal az indulás előtt, a Galápagos-szigetekre 39 százalékkal kedvezőbbet 79 nappal korábban, és a transzatlanti térségbe 41 százalékkal olcsóbbat 73 nappal az indulást megelőzően – írta a turizmusonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!