Megnyitott az ingyenes Duna-parti fürdőhely

2022. július 16.
Címkék :

A Római-parti Plázs augusztus 21-éig jó idő és megfelelő vízminőség esetén minden nap várja a strandolni vágyókat.

A Római-parti Plázs közel fél évszázad után tette ismét lehetővé a budapestieknek és a környéken élőknek, hogy szabadon strandoljanak a fővárosi Duna-parton, szervezett körülmények között. A természetes környezet, a tiszta és gondozott partszakasz, a kiépített infrastruktúra kényelmes és egyedülálló kikapcsolódást nyújt a vendégeknek, akiknek ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot biztosítanak.

Színes napágyak és ingyenes kerékpártárolási lehetőség is várja a strandolókat, emellett folyamatos vízminőség-ellenőrzés és vízimentő-szolgálat gondoskodik a biztonságukról. Az idén először a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata is segíti a biztonságos kikapcsolódást. Strandolni ebben a szezonban is csak a 120 cm-es vízmélységet jelző bójasoron belül, fürdőzésre alkalmas partszakaszon lehet a nyitvatartási időben.

A nyitást idén is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés előzte meg. A Római-parti Plázs gondozásáról fövenyőr gondoskodik, emellett a területet éjszaka is őrzik.

Az ingyenes dunai stand augusztus 21-ig minden nap 10 és 19 óra között tart nyitva, a 34-es BKV-busz Szent János utcai megállójától pár perc sétára található (III. ker., Kossuth Lajos üdülőpart 15–17.). A kerékpárral érkezők az Óbuda-Pénzügyőr SE területén parkolhatnak – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!