Márciusban újra Budapest Boat Show!

Az idei hajósszezonnak vége, de már most alig várjuk, hogy újra átéljük a nyári esték hangulatát a fedélzeten, az éjszakai beszélgetéseket a hullámok között, a dagadó vitorlák látványát.

A nosztalgia helyett jó néhány újabb élmény vár minket: emlékezetes versenyek, túrák és felejthetetlen pillanatok a családdal, barátokkal. A karácsony karnyújtásnyira van, és hamarosan új évet köszönthetünk, ami azt is jelenti, hogy már nem kell sokszor álomra hajtanunk a fejünket, hogy újra találkozzunk Magyarország legnagyobb hajókiállításán.

Közeledik a 2022-es Budapest Boat Show, amely iránt az elmúlt években folyamatosan nőtt az érdeklődés. A Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ G pavilonját már lefoglalta mintegy 40 kiállító, akik több mint 70 vitorlás, motoros és elektromos hajóval mutatkoznak be március 3–6. között.

A kiállításon olyan márkák kapnak helyet, mint az AB Inflatables, a Bayliner, a Calistra, a Candela, a Capoforte Boat, a Dawn Marine, az Eolo eKraft, az Ewincher, az Excess, a Frauscher, a GS Composite, a HY Boat, az Invictus Yacht, a Jeanneau, a Kimple, az LW Boat, a Mastercraft, a Dometic, a MyBoatClima, a Northman, a Phantom, a Prestige, a Pontoon Boat, a Quick, a Regal, a Royal Craft, a Salaris, a Saver, a Smartliner, a Stickl, a Terhi, a Volvo, a WIA és a Wiking. Ugyanitt kapnak helyet a hajóstermékek és -szolgáltatások, csakúgy, mint a vízi sportok felszerelései és ruházata. Illetve nem maradnak el a színes programok a Programszigeten és a Bemutatómedencében sem.

A Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ a hajósok megszokott találkozóhelye a szezon előtt. Legutóbb 28 900-an voltak kíváncsiak az Utazás és a Boat kiállításra. A látogatók az ország minden tájáról érkeztek, hogy megtekintsék a legfrissebb hajókínálatot, megismerjék az innovációkat vagy újra átéljék az elmúlt szezon nagy versenyeit, eseményeit a színpad előtt. Hogy ez enyhíti, vagy inkább fokozza a várakozást, azt mindenki döntse el maga.

A kiállítás fő témája az olimpia, amely a színpadon és a Programszigeten is fontos szerepet kap. A Budapest Boat Show díszvendége ezúttal a Tisza-tó, Magyarország második legnagyobb állóvize, amely különleges helyet tölt be a hajósok, vízszeretők életében. A Balatonnál ötször kisebb, de a Velencei-tónál ötször nagyobb egykori mesterséges tó ma igazi, a természet által birtokba vett víziparadicsom, amely csodálatos és változatos felfedezésre hívogató éke az országnak.

A rendezvény a korábbi évekhez hasonlóan nem csak hajókat vonultat fel, ugyanis helyet kapnak a felszerelések, a ruházat és a különböző szolgáltatások is, sőt újdonsággal is készülnek a látogatóknak, ugyanis kipróbálhatják a vitorlázást a virtuális valóságban. A vitorlázás a VR-ban egy új platform arra, hogy bemutassák a vitorlázást az érdeklődőknek. Az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelt figyelmet kapnak a vízi sportokhoz kapcsolódó sporteszközök is.

A tavalyi évhez hasonlóan az Utazás Kiállítás is megtekinthető lesz a Budapest Boat Show-val egy időben, aktív hétvégét kínálva az érdeklődőknek. Itt a hazai és külföldi desztinációk mellett helyet kapnak az utazási irodák, de nem marad el a Karaván Szalon sem, ahol a lakókocsik és lakóautók mutatkoznak be.

A kiállításról még több információ található a boatshow.hu, illetve a facebook.com/budapestboatshow oldalon. Az utóbbin a rendezvény újdonságai mellett egyéb hajóshírek és érdekességek is várják az érdeklődőket.

A kiállítás stratégiai partnerei a Magyar Vitorlás Szövetség és a Balaton Boat Show, szakmai védnöke a Hajóipari Vállalkozók Egylete, autós partnere pedig az Audi.

(fotók és forrás: Hungexpo)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!