Maratoni távon eveztek a Balatonnál

Az időjárás szeszélyei miatt egy hét csúszással rajtolt el az I. Evezős Balaton Maraton Fonyódról. A távot mindenki teljesítette, a legjobbak 3 óra 45 perc alatt evezték le a maratoni 42 kilométert.

Huszonhét egység szállt vízre és mindenki teljesítette is a távot. A versenyzők vasárnap reggel, kilenc óra körül, egy rövid eligazítást követően indulhattak. A vízi jártasságon túl a mentőmellény és rajtszám hajóra ragasztása volt az indulás követelménye.

A verseny a fonyódi kutyás strandról rajtolt, és az időjárás is kegyes volt, pedig az előrejelzések nem sok jóval kecsegtettek. Az egyesület szokásos nyár eleji, szezonnyitó klasszikus Fonyód–Badacsony átevezésével ellentétben nem láthattuk a hajótípusok nagy kavalkádját. Normál kajakokkal, tengeri kajakokkal és kenukkal vágtak neki a legbátrabbak a nagyon hosszú távnak.

A versenyzők a hosszú távra vihettek magukkal a hajókban vizet és élelmiszert, de a kísérőhajók is el voltak látva bőven étellel-itallal, hogy senki ne szenvedjen hiányt semmiben – írta a sonline.hu.

YouTube video
   - ha tetszett, ajánld másoknak is!