Kutyák és emberek közös strandja Fonyódon

2021. augusztus 17.
Címkék :

Alig néhány év alatt nem csak a Balaton, hanem az ország legkedveltebb kutyás strandjává vált a fonyódi. Egy-egy hétvégi napon több száz négylábú vendég fordul meg itt.

Egyre több a kutyabarát szállásadó és vendéglátó is Fonyódon, így a nyaralás idejére sem kell megválniuk kedvenceiktől a gazdiknak.

A fonyódi kutyás strand létrehozását 2016-ban szavazta meg a helyi képviselő-testület. Erdei Barnabás alpolgármester elmondta: a fonyódi kutyás strand már a Balaton legnagyobbjává lett, ahová az ország minden tájáról érkeznek ebtartók. – Rámpák segítik a vízbe jutást és fákat ültettünk, hogy legyen árnyék az itt pihenőknek – sorolta az alpolgármester. Erdei Barnabás kiemelte: már SUP-deszkát is tudnak kölcsönözni, amelyen a gazda és a házi kedvenc együtt suhanhat a vízen. Minden évben rendeznek versenyeket is itt a kutyáknak. – Felhívtuk a szállás­adók, vendéglátók figyelmét, hogy ha már van egy kutyabarát strandunk, akkor segítsük az itt pihenőket azzal, hogy a városban elfogyaszthassanak egy vacsorát, kávét kedvencükkel és itt is aludhassanak – emelte ki. – Szerencsére többen megérezték ebben az üzleti lehetőséget és vállalták a partnerséget.

A Balatonnál Fonyódon kívül Keszthelyen, Balatonföldváron alakítottak ki még kutyás fürdőhelyet és a civilek szeretnék elérni, hogy Siófokon is hozzanak létre hasonlót a közeljövőben.

fotók: kutyabarathelyek.hu, sonline.hu

forrás: hirbalaton.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!