Már rendelhető a Class 30 One Design

Az előzetes tervezési tanulmányok fázisának lezárultával megkezdődik a Class 30 építésének előkészítése.

A részletes kiviteli tervek kidolgozása folyamatban van, ezek márciusnak végére készülnek el. Az új Class 30-as két különböző specifikációt kínál majd: egy Club és egy One Design változatot, ahol a Club a képzés, a tanulás és a versenyzés eszköze az offshore versenyeken. Az új hajó nemzetközi pályázat eredménye, amelyet az Union Nationale pour la Course au Large (UNCL), a Royal Ocean Racing Club (RORC) és a Storm Trysail Club írt ki. A győztes a VPLP hajótervező iroda és a Multiplast hajógyár párosa lett.

A projekt egyik fontos célja, hogy a versenykész Class 30 Club árcímkéjén 100 ezer euró alatti összeg szerepeljen.

Ígéretes indulás
A projekt már korai szakaszában nagyon kedvező fogadtatásra talált, hiszen az UNCL – Yacht Club de France standján, a párizsi Nautic hajókiállításon, harminc hajószámot rögzítettek – pedig csak a modellt mutatták be.

A regisztráció egyszerű és biztonságos
E-mailt kell küldeni a class30@uncl.com címre, ahonnan postafordultával foglalási szerződést küldenek a hajóról szóló rövid bemutatóval együtt. A foglalás biztosításához 2500 eurót kell befizetni egy zárolt letéti számlára, amelyet megbízott ügyvéd kezel. A pénzösszeg beérkezése után az ügyvéd időrendi sorrendben elküldi a foglalási számot a jelentkezőknek. Ez a szám nem átruházható, de a foglalás bármikor lemondható. Ilyen esetben a teljes összeg visszajár.

A gyártás 2023 januárjától kezdődik
Ami az építési ütemtervet illeti, jelenleg a szerszámok és a sablonok véglegesítése zajlik, a sorozatgyártás 2023 elején indul. A terv szerint néhány hajó abban az évben húsvétkor már versenyezni fog, akár a Spi Ouest France vagy a SNIM versenyen, akár a RORC regattákon Nagy-Britanniában.

A megrendelések számának alakulásától függően a gyártó mérlegelni fogja, hogy növelje-e a franciaországi gyártási kapacitást, illetve megvizsgálja egy tengerentúli licencprogram lehetőségét.

(fotók és forrás: rorc.org)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!