Már lehet jelentkezni a nyári vitorlástáborokba

Egy vitorlástábor élményekben és kalandokban gazdag programokat kínál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Nézzünk néhány iskolát, amely már évek óta működtet Táborokat szerte az országban.

A Balatonfüredi Yacht Club a 2022-es nyári szezonban is hirdet többféle nyári tábort gyerekek, ifjúsági korosztály és felnőttek részére. Gyerektáboraikat 10 héten keresztül hétfőtől péntekig 8–14 és 14–18 éveseknek rendezik. Napközis táboraikban az ár tartalmazza a gyerekek elméleti és gyakorlati oktatását, valamint egy kétfogásos ebédet. A sportolás mellett kiegészítő programokat szerveznek a résztvevőknek: fürdőzés, úszás, tematikus programok a környezetvédelem jegyében A táborokban Optimist és Laser Bahia hajótípusokkal oktatnak.
Felnőtt táboraikat péntektől vasárnapig tartják, kezdő és haladó szinten. Gyakorlati és elméleti oktatást nyújtanak többszemélyes (Laser Bahia) oktatóhajókkal. Az idén is meghirdetik kajak- és SUP-táboraikat 8–16 éveseknek.

A Tihanyi Hajós Egylet június 19-től szeptember 2-ig várja a jelentkezőket a balatoni táboraiba. A táborok 6 naposak, vasárnap reggel indulnak és péntek délutánig tartanak. A 8–14 éves korosztály kétféle tábortípusba jelentkezhet, a kezdő és haladó szintre. A kapitányképző táborba várják a 14–18 éves korosztályt, tudásszinttől függetlenül, illetve a 18 év felettieknek augusztus végén hirdettek alkalmat. Naponta kétszer szállnak vízre ha az idő is engedi, de a vitorlázás mellett a parton is változatos programokkal készülnek. Az agárdi táboraik júliusban indulnak, összesen 8 tábort hirdettek.

A Vitorlázó Gyermekekért Egyesület bejárós táboraiba a csapat reggel 8.30 és 9 között érkezik, hétfőtől péntekig, míg bentlakásos táboraikban az érkezés és a szállások elfoglalása hétfőn 8 és 9 között zajlik. Mind a két tábortípusban a vitorlásfoglalkozások délután 5-ig tartanak.
Táboraikat egyrészt Budapesten, a Kopaszi-gáton, a Lágymányosi-öböl vízterületén tartják, emellett a Balaton-parton a VGYE jollekikötőjében az RS Sailing Centerben, Káptalanfüreden. A VGYE kizárólag egységes, kétszemélyes hajókkal oktatja a gyerekeket. Laser Pico flottájuk kifejezetten kezdő táborosoknak készült.

A Keszthelyi Yachtkikötő Vitorlás Gyerektáborában az érdeklődők öt napon keresztül elsajátíthatják a vitorlázás elméleti és gyakorlati részét, Optimist és Rs Feva típusú hajókkal. Emellett más szórakoztató programokban is részt vehetnek, mint evezősversenyek, csapatjátékok, vetélkedők.

A Litkey Farkas Vitorlástábor sok tekintetben egyedülálló. Nemcsak a helyszín különleges – a Kenese Marina-Port és a négycsillagos Hotel Marina-Port Kikötő- és Szállodakomplexum által biztosított környezet, a fedett, feszített víztükrű medence, csodás strand, svédasztalos étkezés – de az is, hogy a teljes vakációt lefedi programjaival.
Minden nyáron 10 turnust indítanak, ezek választhatók 7, 5 illetve 2 napos (hétvégi) változatban. 8–18 éves kor között várják a teljesen kezdőktől a haladókig. A táborban való részvételhez semmilyen előzetes vitorlázó tudás, vagy különleges felszerelés nem szükséges, csupán biztos úszástudás, vízbiztonság. Minden egyéb, a sporthoz szükséges eszközt biztosítanak a résztvevők számára.

Az Alpesi Club a nyári szünet kezdetétől színes programokkal vár minden gyermeket, felnőttet és családot. Június közepétől kezdve egész nyáron vitorlás- és szörftáborokba jelentkezhetnek az úszni tudó, vízi sportok iránt érdeklődő kicsik és nagyok. A táborokat Alsóörsön, Balatonföldváron, Balatonaligán és Szigligeten tartják. A felnőttekről sem feledkeznek meg, nekik immár 7 éve szerveznek vitorlás- és szörftáborokat oktatással – írta a vitorlázzitthon.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!