Legendás horvát konoba zárta be kapuit

2024. október 3.
Címkék :

24 év után újabb legendás horvát gasztronómiai egység vonult be a történelembe: a primošteni Konoba Torkul.

A Konoba Torkul 2001 óta volt Primošten éttermi életének egyik alappillére, hagyományos dalmát konyhája révén az elmúlt két és fél évtizedben a helyiek és a turisták körében egyaránt nagy népszerűségre tett szert. Történelmi tárgyakkal – köztük egy régi „torkul” (olajbogyóprés) – díszített belső tere nagyban hozzájárult autentikus hangulatához. Az étteremhez egy terasz is tartozott, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílt a tengerre.

A bezárás oka a tulajdonos, Tomislav Bonjola nyugdíjba vonulása, aki 43, a szakmában eltöltött év után így búcsúzott:

Kedves Torkul vendéglősök, alkalmazottak és barátok!

Nehéz szívvel jelentem be a Konoba Torkul bezárását, ami nagyon nehéz és érzelmekkel teli döntés volt. Szomorúan búcsúzom, hiszen 24 év után szeptember 29-én vasárnap végleg bezártuk kapuinkat, mivel úgy döntöttem, hogy 43 évnyi szolgálat után eljött a jól megérdemelt nyugdíj ideje.

Szeretném megköszönni a személyzetnek, minden volt és jelenlegi dolgozónak, hogy az étterem életének részei voltak, és hogy segítettek nekünk annyi csodálatos élményt nyújtani vendégeinknek az évek során. Nincsenek szavak, amelyek kifejezhetnék azt a szeretetet és hálát, amit vendégeink iránt érzek, mert támogattak minket, hogy életben tartsuk a víziónkat. Köszönet mindenkinek, aki valaha velünk ebédelt vagy vacsorázott, függetlenül attól, hogy évek óta velünk volt, vagy csak nemrég talált ránk.

Hálásak vagyunk támogatásukért és hűségükért, megtisztelő számunkra, hogy Önöket szolgálhattuk. Ránk bízták értékes családi eseményeiket és sok más, teljesen hétköznapi vagy rendkívüli pillanatukat.

Még egyszer a legmélyebb hálámat és legőszintébb jókívánságaimat fejezem ki, remélem, hogy a jövőben is vigyáznak egymásra. Mindannyian nagyon fognak hiányozni.

Őszintén és sok szeretettel,

Tomislav Bonjolo

fotók: Konoba Torkul

forrás: croatiaweek.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!