Hét gyönyörű horvát hely a levegőből nézve

Horvátország elbűvölő tengerpartjával, történelmi városaival és lélegzetelállító tájaival nem véletlenül a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja.

Primoštentől Dubrovnikig Horvátország tele van olyan úti célokkal, amelyek a magasból nézve mutatják meg igazi varázsukat. Íme közülük hét.

Primošten
Festői tengerparti városka a dalmát tengerparton Šibenik és Trogir között. Utcáin sétálni is nagy élmény, de igazi szépségét akkor fedezhetjük fel, ha a fentről tekintünk le rá. Onnan nézve a történelmi kőépületek vörös cseréptetői feltűnő kontrasztot alkotnak az azúrkék tengerrel.

Korčula
Korčula szigetének középkori építészete és varázslatos óvárosa a levegőből is magával ragadó látványt nyújt. A szűk utcák és az ősi falakkal körülvett történelmi épületek bonyolult hálózata a tenger hátterében élő mozaiknak tűnik.

Pakleni-szigetek (Pakleni otoci):
A Hvar városával és szigetével szemben fekvő szigetcsoport népszerű nyári célpont, felülről pedig szürreális képet fest. A szigetek buja zöldjükkel, rejtett öbleikkel és kristálytiszta vizükkel paradicsomi látványt nyújtanak a levegőből, a természeti csodáik felfedezésére csábítva.

Dubrovnik
Óvárosa egy építészeti csoda, amely a levegőből nézve az ősi városfal ölelésében életre kel.

Rogoznica
A mély, szélvédett öbölben fekvő település a Sárkányszem-tónak köszönhetően pláne lenyűgöző képet nyújt.

Ston
A Pelješac-félsziget ékköve, ahol az épségben megőrzött középkori falak (az „európai kínai nagy fal”) a tájban kanyarognak, a várost és a történelmi sótartályokat védve.

Plitvicei tavak Nemzeti Park
A légifelvételek megmutatják a természeti csodák valódi nagyságát. A vízesésekkel összekötött és buja zöldellő tavak hálózata lenyűgöző színvilágú képet alkot, amely a magasból szemlélve egyszerűen varázslatos.

(forrás: croatiaweek.com, fotók: visitteo.com, croatiaweek.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!