Látványos attrakcióval tennék vonzóbbá a Balatont

2018. október 15.
Címkék :

A témában zajlott kutatások szerint egy minimum egymillió embert vonzó, tematikus vidámparknak lenne a legnagyobb létjogosultsága, amelynek hatása túlmutatna a térségen.


Legalább 50 milliárd forintos, mintegy 25 hektárnyi területet igénylő beruházásról lenne szó, állami szerepvállalással, amelyhez a megvizsgált térségek közül a siófoki bizonyult a legalkalmasabbnak – számolt be több előadó a még csak formálódó tervekről egy projektzáró konferencián Siófokon.


A projekt keretein belül piackutatást, és költség-haszon elemzést is végeztek, valamint felmérték egy tematikus balatoni vidámpark lehetséges témáit. A tanulmányok megállapításai között volt, hogy a megkérdezettek többsége a természet és az állatvilág iránt érdeklődik, és a legkevésbé vonzó számukra az extrémsport. A megfogalmazódott igények szerint legyen az új élménypark valamiben egyedülálló Európában, és legyen megfizethető, legfeljebb 5-6 ezer forint a leendő belépő ára.


Egy másik felmérés szerint a megkérdezettek zömének az tetszene a legjobban, ha kombinált, vagyis több téma köré csoportosulnának az attrakciók. A felvetett konkrét témák közül A világ csodái és a Magyar mesefigurák vitték a pálmát – írta az ilovebalaton.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!