Lányok a filmvásznon: 5.5 méteres osztály

Az 5.5 Metre Alpen Cup hagyományosan a szezon kezdetét jelenti az osztályban, de az elmúlt két évben törölték a koronavírus miatt. Így lett belőle záróakkord.

Az első napon a John B (BAH 22, Gavin McKinney, Lars Horn Johannessen, Mathias Dahlman) második helyet és futamgyőzelmet szerzett, így ők vezették a tabellát, a Marie-Françoise XXII (SUI 232, Jürg Menzi, Jürgen Eiermann, Christof Wilke) volt a második, míg az új Quigley/Heritage hajó, a Girls on Film (GBR 41, Peter Morton, Andrew Palfrey, Ben Cornish) állt a harmadik helyen. Az első futamot nyerő Momo (SUI 229, Dieter Schoen, Fuitjof Kleen, Thomas Auracher) a másodikban rajtbüntetést kapott, ami rendesen hátravágta őket a rangsorban.

Szeles, de szürke nap a Gardán:

YouTube video

Pénteken (október 22.) már klasszikus arcát mutatta a tó, nem front miatt fújt a déli, hanem kialakult az Ora, 15-16 csomós szélben versenyzett a mezőny. A Girls on Film nagyon erőset ment, nyerte az első és a harmadik futamot, csak a másodikon csúszott be egy második hely. Ezzel át is vette a vezetést összetettben (7 pont), második volt a John B (8 pont), harmadik a Momo (10). A videóhoz kapcsolódó kérdés: 0:19-nél az vajon direkt vagy spontán halzolás?

YouTube video

A záró napon végül csak egy futamra került sor (ezzel hatot teljesített a mezőny a tervezett nyolcból), erős és pöffös északi szélben, amiben volt izgalom bőven. Az Ali-Baba (Bah 23) nyert, második lett a Girls on Film, amivel 2019 után ismét elhódították az Alpen Cupot.

YouTube video

Végeredmény

Alpen Cup

Ha Girls on Film, akkor persze Duran Duran:

YouTube video

(forrás: 5.5 Metre Class, fotók: Robert Deaves)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!