Küzdelem a szélcsenddel az óceánon

SOH_VG2016_Onboard©NandorFa_SpiritofHungary_14_12_2016-1Az élen haladó két hajó a leglassabb a Vendée Globe földkerülő vitorlásversenyen, Fa Nándor továbbra is tartja a nyolcadik helyet.

A franciaországi céltól már csak 4400 tengeri mérföldre lévő francia Armel Le Cléac’h és az őt mintegy 150 mérfölddel követő Alex Thomson a passzátszeles régióban kedvezőbb légmozgásra vár, az elmúlt nap során ugyanis mindketten csupán 170 mérföldet tettek meg, ami a legkevesebb volt a versenyben maradt 18 vitorlás közül.

Onboard life illustration for Nandor Fa (HUN), skipper Spirit of Hungary, during prestart of the Vendee Globe, in Les Sables d'Olonne, France on October 29th, 2016 - Photo Vincent Curutchet / DPPI / Vendée Globe Illustration vie à bord pour Nandor Fa (HUN), skipper Spirit of Hungary, avant le Vendée Globe, aux Sables d'Olonne le 29 Octobre 2016 - Photo Vincent Curutchet / DPPI / Vendée Globe

Fa Nándor továbbra is a nyolcadik helyen vitorlázik magyar tervezésű és építésű hajójával, a Spirit of Hungaryvel. Hajónaplójának friss bejegyzései szerint az előző éjszakája küzdelmes volt, a reggele és a délelőttje viszont még rosszabban alakult.

photo-sent

„Ha fúj a szél, nagyon, ha nem, akkor semmi, és azzal is rengeteg a vitorlaállítási munka! Forgolódós, kiszámíthatatlan szelek, erős hullámzással! Nagyon munkás, nagyon kemény ez a környék. Nem is értem, hogy hívja a magyar ezt csendes óceánnak, az angol, meg békésnek” – fogalmazott a Horn-fok felé tartó magyar hajós, akinek a hátránya az éllovassal szemben 4070 mérföld.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!