Különböző időpontokban nyitnak a hazai strandok és fürdők

2023. április 29.
Címkék :

A strandok néhány évtizede szinte mindenhol május 1-jén nyitották meg a kapuikat. Ezt hagyományt ma már csak a töredékük őrzi, inkább az időjárástól teszik függővé, mikortól használhatjuk a strandmedencéket.

A korábban nyitó strandok jellemzően több lépcsőben helyezik üzembe a medencéket. Egy részüket már akár április végén, illetve májusban, másokat csak június második felében nyitnak meg. A fürdők többsége nem teljes kapacitással nyitja meg a strandterületet. Az ország legnagyobb fürdője, a hajdúszoboszlói Hungarospa szabadtéri része 3 külön zónából áll, ezek közül csak a strandot nyitják meg, a Prémium Zóna és az Aquapark csak később áll a vendégek rendelkezésére.

A Zalakaroson 2 strandmedencét, a sportmedencét, a szabadtéri gyerekvilágot és a családi csúszdákat nyitják meg. A hullámmedence május végén, az ún. Adrenalin Csúszdapark június közepén nyit.

Budapesten a Palatinus Strandon egy gyerekmedencét és az élménymedencét használhatjuk majd. A többi medencére és a csúszdákra egy hónapot még várnunk kell, a Gellértben a hullámmedence április 22 óta üzemel, de hullámszolgáltatás nélkül.

Igalon egyelőre a kültéri családi medencék nyílnak, a csúszdamendence, az úszómedence és az olaszmedence várhatóan csak május 20-tól használhatók. Berekfürdőn a strand és az élménymedence lesz használható, a gyerekmedencék egyelőre zárva maradnak. Mórahalmon a szabadtéri gyerekmedence és a kültéri csúszdás medence használható már áprils 6. óta, a rendezvénymedence később nyit. Lentiben a szezonális medencék közül a hátsó élménymedence nyit később.

Vannak olyan fürdők is, ahol szabadtéren főleg vagy kizárólag termál-, illetve gyógyvizes medencéket találunk, és ezek egész évben nyitva tartanak. Ha szabadtéren akarunk fürdőzni, akkor ezek is szóba jöhetnek.

Talán a legismertebb a Széchenyi Gyógyfürdő Budapesten, ahol minden szabadtéri medence üzemel egész évben. Sokan szeretik a nyíregyházi Aquarius Fürdőt is az élményelemekkel felszerelt szabadtéri gyógymedencéje miatt, de Egerszalókon a Salirisban is csak a gyerekmedence működik szezonálisan, a többi szabadtéri medencét egész évben élvezhetjük. A Hévízi Tófürdő is egész évben látogatható.

Sok fürdő a pünkösdi hétvégére, azaz május 26–27-re tervezi a nyitást. Ebben az esetben is igaz, hogy a nyitás több lépcsőben valósul meg – írta a termalfurdo.hu.

A fürdők részletes nyitási időpontját ide kattintva lehet megtekinteni.

fotók: termalfurdo.hu, zcms.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!