Leköszön a balatonlellei BL YachtClub ügyvezetője

2023. november 18.
Címkék :

Tóth Balázs több mint tíz évig dolgozott a Balatonlellei Yacht Clubban, amit 2016 óta vezetett. Sokat tett azért, hogy télen is legyenek programok a Balatonparton.

Tóth Balázs az év végével köszön le ügyvezetői pozíciójáról, de továbbra is a tó turizmusáért dolgozik. „Jó időszak volt ez, nagyon élveztem, mert megmutattuk, hogy igenis van igény a szezonon kívüli Balatonra, és télen is lehet vendégeket hívni a tóhoz. Ugyanakkor azt is megmutatta, hogy nagyon nehéz hinni az összefogásban, sokszor ellenszélben dolgozik az ember, ami önerőből borzasztó nehéz.”

A leköszönő ügyvezető szeretne a jövőben is a tó turizmusáért és Balatonlelléért tenni: „Lellén maradok, turizmussal foglalkozom ezután is, csak a lendületből visszaveszek. Azt a pletykát, amely szerint indulnék a polgármesteri székért, határozottan cáfolom. Nem vagyok politikus alkat, nem lennék erre a feladatra alkalmas. Szókimondó ember vagyok, ami a szívemen az a számon. Még képviselőnek sem lennék jó, noha az nem titok – erről többekkel beszélgettünk már, –, hogy valamilyen bizottsági vagy egyéb turisztikai szerepet vállalnék a következő időszakban.”

Tóth Balázs szerint egy új program koncepciója van kialakulóban, ám erről egyelőre sokat nem árult el, csupán annyit tudni róla, ezzel is az a cél, hogy a tó ne csak nyáron vonzzon turistákat: „A szezonalitást és a berögzült dolgokat nehéz levetkőzni. Sajnos ütközünk falakba, pedig próbáljuk meggyőzni a döntéshozókat, hogy ez nemcsak a mi hasznunkra válna, hanem mindenkiére. Nem könnyű télen is életben tartani a partot, hiszen úgy kell felépíteni az üzleti modellt, hogy a nyár eltartsa a telet is.

Ezt épeszű vállalkozó nem csinálja, ha visszamehetnék az időben, én is elgondolkodnék, hogy ezt ilyen lendülettel csinálnám-e. Máshogy viszont nem megy, mert ha nem adunk éves munkát a dolgozóknak, nem is fognak eljönni dolgozni. Ha viszont éves munkát adunk, akkor nyitva is kell lenni, hogy legyen bevétel” – írta a sonline.hu.

fotók: blyc.hu, 24.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!