Komoly bajban az óceánjárók

A járvány nagy vesztesei közé tartoznak a kisváros méretű szállodahajók. A pandémia kezdetén több ilyen óceánjáró hosszú ideig nem köthetett ki a fedélzetén megjelenő fertőzés miatt, majd a hajók jódarabig nem futhattak ki.

Bár egy időre úgy tűnt, hogy a védőoltások megjelenése fordulatot hoz, a legújabb hírek alapján úgy tűnik, a várakozások túlságosan optimisták voltak. A német üzemeltetésű Aida Nova öt napot várakozott Lisszabon kikötőjében, miután nem érte el célját, később a Royal Caribbean, valamint a Norwegian Cruise Line is utazások elhalasztásáról döntött.

A Royal Caribbean elhalasztotta január 6-án induló Spectrum of the Seas nevű útját, miután január 2-án induló útján kilenc utast is közeli kontaktként azonosítottak egy hongkongi fertőzöttel kapcsolatban. Noha ők negatív tesztet produkáltak, a hajó visszatér a kikötőbe, hogy az összes utast teszteljék.

A Norwegian Cruise Line az omikron-variáns gyors terjedése miatt több utazását is elhalasztotta, így a hajók közül több csak április végén hagyja el a kikötőket. Az amerikai járványügyi hivatal (DCD) azt javasolta az embereknek, hogy halasszák el az ilyen típusú útjaikat. A Norwegian Cruise a csalódott utasok jegyárát visszatéríti és további bónuszokkal is igyekszik őket kárpótolni.

A gyorsan terjedő variáns az utasok részéről is kételyeket ébresztett, így közülük sokan visszamondták korábban lefoglalt útjukat. Ugyanakkor a Carnival Corp továbbra sem állítja le, vagy halasztja el az általa szervezett utazásokat – írta a vg.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!