Kínában újra megépítik a Titanicot

2016. december 1.
Címkék :

kina-titanic-1024x615Megkezdődött a Titanic életnagyságú másának építése a délnyugat-kínai Szecsuán tartományban. A Steven Star Energy Investment csoport a Tajing megyében lévő Csicsiang folyó mentére tervezett üdülőhely és élménypark egyik látványosságának szánja a replikát. Ha elkészül, a látogatók még a jégheggyel való ütközést is átélhetik, amelynek következtében 1912. április 15-én elsüllyedt a legendás óceánjáró.

A hajómás az eredetihez hasonlóan 269 méter hosszú, 28 méter széles lesz, és a 104 évvel ezelőtt elsüllyedt hajó minden elemét magában foglalja majd, a táncteremtől kezdve a színházon át egészen az első osztályú kabinokig. A kornak megfelelően változtatásokat is végeznek, például wifivel szerelik fel a látványosságot – közölte Vang Vej-ling, az építtető cég vezérigazgató-helyettese.

hith-titanic-tombstone-E

Az építés az eredeti tervek alapján folyik, amelynek során brit, amerikai tervezők és szakemberek segítik a kínaiak munkáját. A hajótest egy részét Hopej tartományban készítik el, majd az egészet Szecsuánban szerelik össze.

titanic

Az építkezés költségei egymilliárd jüanra (42 milliárd forintra) rúgnak, és a hajó a tervek szerint 2017 végére készül el. A projektben részt vevő hollywoodi dizájner és producer, Curtis Schnell elmondta, bírálatok érték a tervet amiatt, hogy idegenforgalmi célokból újra életre keltik az 1500 emberéletet követelő tragédiát, ám a kínai cég nagyon tiszteletteljes módon áll hozzá a projekthez.

titanic_rotate-1280x720_00062

Amennyire csak lehet, hűek leszünk az eredetihez, természetesen nem fogjuk felépíteni a hajó minden egyes kabinját, de a hajótest és a beltéri elrendezés nagyon pontos lesz, és lesznek külső termek, amelyeken keresztül körbe lehet járni és történelmi szempontból rálátni a hajóra – nyilatkozta Schnell, aki azt is hozzátette, hogy az új élményparkban lesz egy 6D-s filmszínház, egy velencei templom és több európai kastély mása, valamint egy strand is – írta a 24.hu.

kina-titanic-1024x615

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!