Kikötői munkák a Balatonon – mederkotrás, cölöpcsere

Május végéig cölöpcserét végeznek a TVSK alsóörsi kikötőjében, a csopaki közforgalmi kikötőben mederkotrás zajlik, a Balatonfüredi “UNI” kikötőben várhatóan november végéig dolgoznak.

Az alsóörsi Túravitorlás Sportklub kikötőben cölöpcsere munkálatokkal kapcsolatos hajózási tevékenységet végeznek, várhatóan május 31-ig – közölte a Hajózási Hatósági Főosztály. A vízterületet érintő munkavégzés a hajózás elől elzárt munkaterületen belül történik. A munkát végző úszómunkagép a Hajózási Szabályzat 1. Rész 3.25 cikk 1. a) és b) pontjában előírt éjszakai és nappalijelzéseket viseli, a veszteglő hajók a Hajózási Szabályzat 1. Rész 3.20 cikk 1. pontjában előírt jelzést viseli. A munkaterületen – a vízi munkavégzésben résztvevő úszómunkagép(ek) és hajó(k) továbbá a hatósági hajók kivételével – úszólétesítmények közlekedése és veszteglése átmenetileg tilos.

A csopaki közforgalmú kikötő kikötőmedence mederrész fenntartó mederkotrásával kapcsolatos hajózási tevékenységet végeznek előreláthatólag 2022. május hó 31. napjáig. A munkavégzés ebben az esetben is a hajózás elől elzárt területen zajlik.

A fent említett munkálatokon túl a balatonfüredi „UNI” kikötő területén bővítési, hullámtörő áthelyezési és mederkotrási tevékenységet is végeznek előreláthatólag 2022. november hó 30. napjáig.

címlapkép: szallas.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!