Kétszáz férőhelyes kikötő épülhet Görögország nyugati felében

2024. június 6.
Címkék :

Pátra bővítési terveinek részeként egy új, 200 férőhelyes marina épülhet meg, a projekt a görög helyreállítási és ellenálló képességi alap jóváhagyására vár.

A görögországi Pátra kikötő bővítési terveinek részeként egy új, 200 férőhelyes, legfeljebb 12 méteres jachtok számára kialakított kikötőt, valamint egy szárazföldi hajójavítót terveznek megépíteni. A projektről szóló híreket a 12. Regionális Fejlesztési Konferencián mutatták be, a peloponnészoszi Pátra városában. A konferencia programjának fontos része volt a pátrai és az athéni Pireusz kikötőjének bővítése.

Előbbiről Panajótisz Anasztaszópulosz, a pátrai kikötői hatóság vezérigazgatója adott tájékoztatást. Ha jóváhagyják, a projekt – amelynek fejlesztési költségét egyelőre nem határozták meg – új létesítménnyel egészíti ki a város két meglévő kikötőjét, a 450 hellyel – köztük számos látogatói kikötőhellyel – ellátott Patra Municipal Marinát és a Patra Mega Yacht marinát (ahol a nagyobb jachtok számára 17 hely áll rendelkezésre).

Pátra Görögország harmadik legnagyobb városa és Ahaíja prefektúra fővárosa. Jelentős kereskedelmi és találkozási pont, kikötője Görögország nyugati kapujaként szolgál.

(forrás: ibinews.com, fotók: gogreeceyourway.gr, marinas.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!