Keresztbe tenne a városi tanács az ingatlanfejlesztőknek

Devonban a városi tanács tagjai alternatív fejlesztési tervekkel álltak elő, hogy megmentsék a hajóépítő és -karbantartó üzemet.

Ha az ő elképzeléseik valósulnak meg, a most még virágzó tengeri üzleti központ a tengerészeti szakértelem központjává válna. A totnesi Baltic Wharf terület jelenleg a TQ9 tulajdonában van, amely az Acorn lakásépítő céggel együttműködve 175 ház építését tervezi a területen. John Birch és John McKay kerületi tanácsosok azzal érvelnek, hogy ez veszélyezteti a hajógyár jövőjét, és a méretének egyharmadára csökkenti azt.

„Totnes városának, a kerületnek vagy a régiónak semmi szüksége erre, és komolyan meg kell fontolni ennek a területnek az alternatív jövőjét, amely a Baltic Wharf jelenlegi egyedülálló létesítményeire épül, és több száz magasan képzett embernek jelent jól fizető munkahelyet” – állítja John Birch és John McKay kerületi, valamint Georgina Allen városi tanácsos.

2022 októberében Birch és McKay bemutattak ugyan alternatív javaslataikat, de azokat elutasították. Ők akkor megígérték, hogy folytatják a harcot, szerintük ugyanis az elképzeléseik összhangban vannak a hatóság tervezési politikájával. Támogatja őket Totnes városi tanácsa, amely tavaly novemberben az alternatív tervek mellett szavazott. A képviselők szerint a területnek óriási a potenciálja, és lehetőség van arra, hogy a város és a tágabb régió számára maradandó értéket teremtsenek.

Az előnyök között szerepelnek a Celtic Sea Floating Offshore Wind projektekből adódó lehetőségek, a helyszín közelsége a South Devon College-hoz és a South Yard és Langage szabadkikötő fejlesztéseihez. A tanácsosok kiemelik a terület olyan előnyeit is, mint a könnyű közúti megközelíthetőséget, a 60 méteres fordulópályával ellátott mély vízi öblöt és a helyszínen már működő nautikai vállalkozások sorát.

„Egy virágzó és működő hajógyár mindig látványosság – mondják. – Ez egy fontos közvagyon, amely része a város öndefiníciójának.”

(forrás: boatingbusiness.com, fotók: acornpropertygroup.org, balticwharf.co.uk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!