Karnic SL 800 – Családiasan sportos

A ciprusi Karnic hajógyárat 1993-ban alapították, és évente több mint háromszáz hajót gyártanak. Hat termékcsaládjában húsz különböző, jellemzően külmotoros, 5 és 10 méter közötti modellt kínálnak: Smart, Open, Storm, SL, Bluewater, Cruiser.

Az SL 800-as egy kiváló ár/érték arányú családi motoros. Alig több mint 9 méteres hosszába a kabin és a hálófülke mellé belefér a fürdőszoba is. A gondosan tervezett hajótestnek köszönhetően rossz időben is biztonságosan irányítható. A kényelmes, dupla kormányállás szélvédett és stabil pozíciót biztosít a vezetőnek álló és ülő helyzetben egyaránt. Az ergonomikus székek comb-, könyöktámasszal és pohártartóval kényeztetik a kormányost. A nap ellen pedig kinyitható biminitető véd.

A kokpit berendezése az éppen aktuális igényeknek megfelelően, teljesen szabadon alakítható. Az üléseket síneken lehet mozgatni, és egyenként forgatni, üléssé, paddá vagy éppen napozóággyá alakítani. Az étkezőasztal kivehető, a minikonyha pedig szintén az ülések alá rejthető. A orrfedélzet napozóterasza ugyancsak az igényeinknek megfelelően alakítható felnyitható háttámlával, pohártartókkal és kinyitható árnyékolóval. A kokpit számtalan külső, illetve belső rakodóhelyet kínál, és itt napközben 6-8 ember is kényelmesen elfér.

A belső kialakítás családias, hangulatos és szép. Az asztal átalakításával legfeljebb négy felnőttnek kínál fekhelyet. Emellett egy hűtőszekrény, egy bárpult és egy fürdőszoba is helyet kapott. A beépített prémiumhangrendszer, valamint a rejtett hangulatvilágítás bármikor igazi bulihelyszínt varázsol a kabinból.

Nyugodt körülmények között, 6100-as fordulaton 45 csomós sebességre is képes, de a 15-16 csomós utazósebességet bármilyen időjárásban hozza, miközben jól irányítható marad, ami megnyugtató, ha valaki a családjával indul útnak. Annak ellenére, hogy alapvetően családi motorosról van szó, az SL 800-as sportos élményt ad, 7 másodperc alatt siklik fel és 16 másodperc kell a teljes sebességhez. A 2600 kg-os hajótestről a visszajelzés a kormányállásba gyors és pontos.

Maximum 2×250 lóerős motorral rendelhető. A modern és sportos hajótestnek köszönhetően a fogyasztása is meglepően alacsony, míg a vezetési élmény páratlan ebben a hajóméretben. Természetesen akinek nincs szüksége a versenyautókéval vetekedő teljesítményre, kisebb motorral is élvezni fogja a kirándulásokat.

Opcionálisan orrsugárkormány, elektromos horgonycsörlő, vízmelegítő, keménytető teljes biminikiegészítéssel és teljes tíkborítás is rendelhető.

A Karnic SL 800-as kényelmes, biztonságos és szükség esetén elég sportos is, így remek választás néhány napos családi kirándulásokra.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!