Jubilál a Magyar Tavak Fesztiválja

Július végén ünnepli 10. születésnapját a Magyar Tavak Fesztiválja a Tisza-tónál.

Július 28–29-én ismét találkozik a kultúra, a sport és a komolyzene a Magyar Tavak Fesztiváljának Tisza-tavi rendezvényén, Tiszafüreden. A kétnapos eseményen a szervezők visszaforgatják az idő kerekét, és izgalmas időutazás során idézik fel az eltelt évtized eseményeit.

Tíz évvel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy egyszer a leghíresebb magyar komolyzenei előadók fognak fellépni a Tisza-tó partján. Sőt, még ők maguk sem gondolták volna, hogy énekesmadarakkal együtt fognak trillázni a tóparton, vagy amikor a vonójukkal húznak egyet a hegedűjükön, akkor egy madárhang válaszol a nádasból. Pedig így lett. Ez a Magyar Tavak Fesztiválja, ami a nagysikerű, júniusi Velencei-tavi gálakoncert után július utolsó hétvégéjén a csodálatos Tisza-tó partján várja a látogatókat.

A szervezők népszerű programelemekkel készülnek, azonban ez a fesztivál egy kicsit más lesz, mint a korábban megszokottak: az idén Tiszafüred ad otthont az egész rendezvénynek. Operagála, koncertek, csónakos és kerékpáros túra, családi nap, főzőverseny kínál tartalmas kikapcsolódást az érdeklődőknek.

„A 10. születésnapunk kapcsán úgy döntöttünk, Tiszafüred, a Tisza-tó fővárosának nevezetességeit: rendhagyó belvárosnéző kerékpáros túrát szervezünk. A hazai komolyzenei élet neves művészei most is velünk tartanak, és lenyűgöző előadásaikkal fogják színesíteni a Tour D’Operát. A születésnapunk kapcsán úgy döntöttünk, minden programunk ingyenes lesz, kivéve a To’Pera Gálakoncertünket, amit jelképes összegért lehet megtekinteni” – fogalmazott Debreczeni Ildikó fesztiváligazgató.

Július 28-án, pénteken 11:00-kor a Tiszafüredi Városháza előtti téren startol a fesztivál látványos megnyitóval. Még aznap, 18 órakor a Fő téren Csepregi Éva koncertjén melegíthet a közönség az esti gálakoncertre.

További programok az I love Tiszató oldalán.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!