Jövőre újra itt a Nemzeti Regatta

Hivatalosan is bejelentette a Balatoni Hajózási Zrt., hogy jövőre is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. Június 9–10-én várják a települési csapatokat, illetve a kilátogató érdeklődőket a jövőre várossá válásának 50. évfordulóját ünneplő Sófokra.


Az ismét Mol Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében szerveződő családbarát fesztiválra még tartalmasabb, színesebb és izgalmasabb programokkal, valamint versenyszámokkal készülnek. A szervezés megkezdődött, a Bahart a következő hetekben felveszi a kapcsolatot a településekkel, hiszen cél, hogy jövőre stílszerűen 50 helység mutatkozzon be az országos seregszemlén Siófokon.

Az idén az ország különböző részeiből érkező 38 település részvételével már másodszor rendezte meg a Nemzeti Regattát a Balatoni Hajózási Zrt. a Magyar Vitorlás Szövetség szakmai koordinálásával. A partról is jól követhető amatőr vitorlásversenyen a gazdaság, a kultúra, a művészet és sport világából érkező közéleti szereplők, illetve hétköznapi emberek versenyeztek egyforma vitorlásokkal.


Az idei évben Alsóörs győzött vitorlázásban, így ennek a településnek viseli a nevét a 2018-as szezonban a Bahart egyik személyhajója. Mivel az esemény nem csak egy vitorlás verseny, a két nap során idén mintegy nyolcezer érdeklődő látogatott ki a siófoki kikötőbe, hogy megtekintse a színvonalas családi programokat és települési standokat. A fesztiválon az ország valamennyi benevezett helysége lehetőséget kapott arra, hogy a Balaton partján mutatkozzon be, és felhívja a figyelmet saját kulturális értékeire, hagyományaira, gasztronómiai és turisztikai kínálatára.

A szervezők jövőre is számos programot, koncertet, színpadi produkciókat ígérnek az érdeklődőknek az ingyenesen látogatható családi fesztiválon. Érdemes tehát már most Siófokra tervezni a hétvégét 2018. június 9–10-én. Az eseménnyel kapcsolatban a nevezni kívánó települések, illetve az érdeklődők számára folyamatos naprakész tájékoztatást ad a fesztivál honlapja a www.nemzetiregatta.hu oldal.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!