Jövő héten nyit a dubaji hajókiállítás

Két év kihagyást követően jövő héten újra megnyitja kapuit a nemzetközi hajókiállítás Dubajban. A rendezvény előtt a közel-keleti hajózási helyzetről tartanak konferenciát.

Riju George, a Dubai World Trade Centre csoportigazgatója elmondta: „A Middle East Yachting Conference-nek is köszönhetően a világ hat napon át ránk figyel, az iparági szereplők pedig egy helyre gyűlve vitathatják meg az aktuális helyzetet. Ezt a rangos és fontos konferenciát minden évben a régió más-más részén rendezik meg, azzal, hogy négy év után visszatér Dubajba, a szervezők elismerik a városunkban tapasztalható fejlődést.

Nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy új helyszínén, a világszínvonalú dubaji kikötőben üdvözölhetjük a látogatókat, bízva abban, hogy ez mindenkinek segít a korábbiaknál is gyümölcsözőbb hetet zárni – legyen szó kapcsolatépítésről, értékesítésről vagy új üzleti partnerek felkutatásáról.” A MEYC több mint 100 iparági nagyágyút tudhat az előadói között, olyan globálisan releváns izgalmas témák körül mozogva, mint a kriptovaluták és a fenntarthatóság.

A Middle East Yachting Conferencet március 8-án, kedden a St. Regis the Palm Hotelben rendezik, csak az iparági szakemberek számára. A programban szerepel a dubaji szabadidős hajózási iparág atyjának, Saeed Haribnak a köszöntője, ő jelenleg a Dubaji Sporttanács főtitkára. A konferencia témája A nők szerepének erősítése a vitorlássportban. A vitaindító ülést Abeer Alshaali, a Gulf Craft helyi szuperjachtépítő cég ügyvezető igazgatóhelyettese moderálja.

„Az idei MEYC egybeesik a nemzetközi nőnappal, és a Dubai International Boat Show egyik fő pillére már régóta a női vezetők támogatása a hagyományosan férfiak által dominált iparágban – mondta Riju George. – Ezért is örülünk, hogy az Egyesült Arab Emírségek első női hajóskapitánya, Sahar Al Rasti nyitóbeszédet mond.”

A további előadások között szerepel a Blue Oceans, Green Planet (Kék óceánok, zöld bolygó), amely azt vizsgálja, hogy a fiatalabb szuperjacht-tulajdonosok tisztában vannak-e az éghajlatváltozással és annak hatásaival. Az előadók között szerepel Luis Humberto, a Faro Boats fenntartható növekedésért felelős vezetője, Claire Sicard, a jachtok legénységének környezetvédelmi képzését végző Claire Sicard vezérigazgató és alapítója, valamint Chloe Zaied, a Hynova vezérigazgatója.

A konferencia záróülésén a járvány idején a jachtok iránti érdeklődés fellendülésére hívják fel a figyelmet a Meddig élvezik még a szuperjachtok a világjárvány okozta hátszelet, mivel a vevők a tengeren keresik a zent? című ülésen, ahol négy nagyágyú – Michael Breman, a Lürssen értékesítési igazgatója és a SYBAss elnöke, Farouk Nefzi, a Feadship CMO-ja, Paris Baloumis, az Oceanco marketingigazgatója és Jimmy Carol, a PelorusX alapítója – vesz részt.

Dubaji Nemzetközi Hajókiállítás, 2022. március 9–13. Az esemény honlapja.

(forrás: ibinews.com, fotók: boatshowdubai.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!