Jön a szezonzáró: Bahart Regatta ötödik forduló, Balatonboglár

Balatonbogláron zárja a 2024-es szezont a Bahart Regatta szeptember 7-én. A mindent eldöntő túraverseny után rajtol el az Eurakvilo Jótékonysági Futam.

A két futam miatt a túraverseny rajtja a szokásosnál egy órával korábban, 10 órakor lesz. Az előző, balatonszemesi forduló az idei legszelesebb Bahart Regatta lett. A gyors futam miatt hamar visszaértek a kikötőbe a versenyzők, így a vártnál is többen vehettek részt a díjmentes helyszíni egészségügyi szűrővizsgálaton a Generali Szűrőbuszban.

Délután folytatódott a verseny ismeretterjesztő programja is. Egy éve a Bahart Regatta balatonszemesi futamán a klasszikus hajókról hallhattak izgalmas, sztorizós kerekasztal-beszélgetést a vitorlázók, idén pedig a high-tech hajóépítés került előtérbe: Mezey Zoltán, a Flaar hajóépítő műhely ügyvezetője tartott egyetemi előadásnak is beillő, mégis közérthető előadást a 21. századi hajótervezés- és építés titkairól. Hatalmas sikerrel zárult a Yacht Charter Guru idei újdonsága, a Bahart Regatta Quiz, amely egyedülálló a maga nemében. A szervezők nem titkolt szándéka volt, hogy a Balaton- és szabályismereti kérdések felhívják a versenyzők figyelmét a szabályok összetettségére és betartásuk fontosságára.

Eurakvilo jótékonysági futam
A balatonboglári helyszín évek óta különleges versenynek ad otthont: a Bahart Regatta zárófutama után csatlakoznak a mezőnyhöz az Eurakvilo Családi nap résztvevői, és így egy futam erejéig együtt vitorlázhatnak a Bahart Regatta versenyzői a Pécsi Gyermekonkológián gyógyuló gyerekekkel és családtagjaikkal.

Csatlakozz Te is a mezőnyhöz, és segíts a vitorlázás élményének megosztásával! Jelezd részvételi szándékodat az online nevezési űrlapon, és add meg, hány embert tudsz fogadni a hajódon! A nevezés már elkezdődött, a kedvezményes online előnevezés határideje szeptember 3., 20 óra. A nevezéshez továbbra is csak a kormányos képesítése, valamint a hajó érvényes hajólevele és biztosítása szükséges.

Idén minden csapat yesbalaton.com pólót kap az első nevezésekor. További kedvezményes vásárlási lehetőség a REGATTA24 kuponkóddal. Idén minden futamra 10 százalékos vásárlási kedvezményt ad a Maritime Hajósbolt a nevezőknek. A megrendelés akár a verseny helyszínén is átvehető.

Díjak, nyeremények
A boglári versenyen a zárófutam különdíjasai és dobogósai mellett átveheti nyereményét az első Bahart Regatta Quiz nyertes csapata, és kiderül, hogy melyik osztályban kik lettek a versenysorozat idei győztesei.

A Bahart Regatta versenysorozat idei győztesei elnyerik a Maritime Hajósbolt 100 ezer forint értékű vásárlási utalványát, a dobogósok pedig a versenysorozat vendéglátásáról évek óta gondoskodó KicsiZso saját készítésű Tokaj Crystal pezsgőjével koccinthatnak! A Bahart Regatta Quiz idei győztes csapata pedig készülhet a kényeztető wellness hétvégére a SunGarden Wellness Hotelben. Az összetett eredmények jelenlegi állása az online hirdetőtáblán az Előzetes részeredmények között látható. Szoros verseny várható mindhárom osztályban.

További részletek a programokról és a versenyről, versenyutasítás a pályarajzokkal.

Balaton Boat Show: 75 százalék kedvezmény
A Bahart Regatta balatonboglári futamával egy időben, szeptember 6–8. között rendezik a Kenese Marina-Port kikötőben a Balaton Boat Show-t, Magyarország legnagyobb vízen és vízparton rendezett hajókiállítását. Az esemény szervezője 75 százalék kedvezményt ajánlott fel a Bahart Regatta versenyzőinek a kiállítás vasárnapi napjára. A kedvezmény a nevezési csomagban megkapott kóddal érvényesíthető az online jegy vásárlásakor.

(fotók: Cserta Gábor / Bahart Regatta)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!