Jön a Balaton-átevezés

Bármilyen evezésre alkalmas vízi járművel részt lehet venni a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) által szervezett Mol Balaton-átevezésen, amelyet augusztus 12-én tartanak a Fonyód–Badacsony–Fonyód útvonalon.

A 10,2 kilométeres túratávot minden emberi erővel hajtott vízi sporteszközzel, így csónakkal, SUP-pal, azaz állva, kenulapáttal hajtott szörfdeszkával, vagy evezős hajóval egyénileg, illetve tetszőleges számú legénységgel lehet teljesíteni. Bárki rajthoz állhat, aki biztonságos vízi járművel érkezik, ezt a szervezők az indulás előtt ellenőrizni fogják, és aki nem felel meg a kritériumoknak, azt nem engedik elstartolni.

Az indulókat egy 200 méteres táv teljesítése alapján különböző kategóriákba sorolják, így mindenki a hasonló időeredményeket elérők ellen fog versenyezni. Nemcsak az egyes kategóriák győzteseit, hanem az abszolút legjobbakat is díjazzák, akik pedig teljesítik a távot, kapnak egy lángost, ezért lett a rendezvény szlogenje „a lángos odaát van”.

A programra a verseny napján déli 12 óráig lehet nevezni a balatonatevezes.hu honlapon vagy az átevezés napján a helyszínen. A szervezők 200-250 hajóegység, összesen pedig legalább 500 fő részvételére számítanak. Az online nevezési díj személyenként 4900 forint, kedvezőtlen időjárás esetén pedig egy nappal később, augusztus 13-án tartják meg az eseményt.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!