Jól kezdtek a francia szörfösök a világkupán

Bemutatkozott az Étang de Berre / Marignane, egy új szlalomhelyszín a PWA világkupán. A versenyen nem fújt sokat a szél, rengeteg futamot lefújtak félúton, mert a 7 csomós minimum alá esett az ereje. Az utolsó napon a versenyzők hat órát töltöttek a vízen, és ezalatt csak 8 heatet sikerült megrendezni.

A szezon jól kezdődött a tavalyi vébéharmadik Pierre Mortefonnak, hiszen a versenyt ő nyerte. A második Antoine Albeau lett, amivel elégedett lehet, tekintettel a kevés futamra és arra, hogy az idén deszkaszponzort váltott. Harmadik a német Sebastian Kördel lett, aki tavaly foil versenyeken villantott inkább.


Akinek volt türelme, és végignézte a hat órát, az izgalmas futamokat is láthatott. Az utolsó heatben dőlt el, hogy Antoine Albea vagy Pierre Mortefon állhat-e a dobogó tetejére. Pierre Mortefon a futam előtt kisebb vitorlára és deszkára váltott, Antoine Albeau maradt a nagy vitorla-deszka kombónál.


A lányoknál is hazai szörfösök foglalták el a dobogó első két fokát: a tavalyi világbajnok Delphine Cousin Questel lett az első, Marion Mortefon a második, Oda Johanne pedig pár napja még a bonaire-i freestyle versenyen volt harmadik, ez most szlalomban is sikerült neki – írta a windsurfing.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!