Jól halad az FGF Sailing Team a vébén

2017. augusztus 2.
Címkék :

Az FGF Sailing Team – Bakóczy Róbert, Rozsnyay Domonkos, Takácsy Kristóf, Takácsy Levente, Buza Bence – a 12. helyre ugrott az összetett listán a Melges 24-világbajnokság második napján Helsinkiben.

Futameredményeik az első napi 2. és BFD után 9., 12., 3. Mivel a pontjaikba még mindig beleszámít a 60 pontos BFD, ha kiesőt is számolnak majd (hat futam után) akkor jelentőset ugorhatnak előre összetettben az 59 hajós világbajnoki listán.

Kevésbé sikerült jól a második nap Csoltó Ákoséknak. 20., 23. és 43. helyükkel összetettben a 26. helyen állnak. De az, ahogy a verseny első napján, az első futamon 3. helyen tudtak célba érni, és több korábbi versenyen mutatott teljesítményük is mutatja, hogy a reális helyük sokkal előrébb van.

Az első napi gyenge szeles, kellemetlen nap után a keddre egyenletes, kifújt 15 csomós szél érkezett. Az egyenletességet pedig nemcsak a szél képviselte, hanem a mindhárom futamot megnyerő olasz Carlo Fraccasoli vezette csapat is, amely mindhárom futamot megnyerte, és ezzel az élre állt.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!