Javasolj fair play díjas sportolókat!

2021. november 28.
Címkék :

A Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottsága pályázatot hirdet fair play díjak elnyerésére. A javaslatokat január 15-ig várják. Pályázni hat kategóriában lehet.

A 2021-es év sport szempontjából egy fokkal jobban alakult, mint az azt megelőző, de a koronavírus okozta problémák továbbra is jelentősen befolyásolták a sportéletet. Kiemelkedő versenyeket rendeztek üres lelátók előtt, vagy korlátozott számban engedték be csak a nézőket, ugyanakkor szerencsére voltak telt házas, igazi szurkolói hangulattal megrendezett események is. A MOB Fair Play Bizottsága idén is, mint minden évben, felhívást tesz közzé, hogy aki látott-hallott, vagy tudomása van sportszerű cselekedetekről, küldje el nekik. A televízióknak, az online közvetítéseknek köszönhetően milliók nézik a versenyeket, mérkőzéseket, így biztosak benne, hogy a következő díjátadón is sok példaértékű esetet tudnak elismerni – mondta dr. Kamuti Jenő, a MOB Fair Play Bizottságának elnöke.

Pályázni a következő kategóriákban lehet:

  1. Fair Play cselekedet
  2. Életműdíj
  3. A Fair Play eszméjének népszerűsítése
  4. Fair Play a szabadidősportban
  5. A sport szolgálatában
  6. Fair Play a művészetben, a tudomány területén

Kérik, hogy a javaslatok tartalmazzák a fair play esetének rövid leírását. Amennyiben fotó vagy videó is rendelkezésre áll, azt is küldjék el. A bizottság a beérkező jelöléseket értékeli és a legérdemesebbeket díjazásban részesíti. A pályázatokat e-mailen, január 15-ig erre a címre kérik eljuttatni: Magyar Olimpiai Bizottság, Fair Play Bizottság, 1124 Budapest, Csörsz u. 49–51., e-mail: gabor.deregan@fairplayinternational.org

A felhívás ide kattintva letölthető.

(olimpia.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!