Ismerkedés a vitorlázással: idén is sikeres volt a GO Boating

A 2024-es tanév utolsó hetében a GO Boating ingyenes vitorlás nyílt napokon ismerkedhettek meg fiatalok a sportággal.

Balatonfüreden közel kétszázötven diák ismerkedhetett meg a vitorlázással, míg Keszthelyen a KYC tartott nyílt napot.

„Az idei esztendőben a Magyar Vitorlás Szövetség GO Boating szakmai programját a Magyar Vitorlás Akadémia csapata a Kékszalag Porttal közösen valósította meg. Én úgy látom, a küldetésünk sikerült, hiszen mosolygós arcokkal távoztak a fiatalok a kikötőnkből. Remélem, hogy mihamarabb viszontláthatjuk őket nálunk, vagy vitorlástáborokban, később pedig akár nemzetközi versenyeken” – mondta el Holczhauser András, a Kékszalag Port vezetője, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

YouTube video

A Balaton nyugati végében az Optisul Vitorlásiskola két iskola diákjaival bontott vitorlát. Buzás Attila szervező, az Optisul Vitorlásiskola vezetője: „A céljaink egybeesnek. Nagyon érdekes tapasztalat az, hogy leginkább a helybeli fiatalokat nehéz megszólítani a vitorlázás irányába. Ennek a legfőbb oka talán az, hogy túlságosan kézenfekvő, hiszen a közelükben van a tó. Sokan nem is gondolják, hogy milyen örömöket, lehetőségeket és élményeket nyújthat a Balaton. A célunk az, hogy az itt, helyben lévő iskolásokat szólítsuk meg és ragadjuk meg a figyelmüket.”

YouTube video

A GO Boating célja, hogy minél több iskolás közvetlen kapcsolatba kerüljön a vitorlázással. A szervezők olyan élményekkel ajándékozták meg a fiatalokat, amiktől a vizet szerető emberek lehetnek.

(fotók: Magyar Vitorlás Szövetség, Keszthelyi Televízió)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!